Dankzij een diepvriesoplegger van Engelbosch konden de producten bleven de producten veilig bewaard tot het vertrek.
Volledig scherm
Dankzij een diepvriesoplegger van Engelbosch konden de producten bleven de producten veilig bewaard tot het vertrek. © rv

Tiense transportfirma stelt diepvrieswagen ter beschikking voor solidariteitsactie

Tienen - GlabbeekDe wateroverlast van de afgelopen maand werkte ook in onze regio verschillende solidariteitsacties in de hand. Samen met enkele vrijwilligers richtte Hilde Holsbeeks halverwege juli een verzamelcentrum in aan Hangaar 44 in Glabbeek. Vorige week donderdag ontvingen ze een lading diepvriesgoederen die zondag pas kon worden overgebracht naar de getroffen gebieden. Om alle goederen te kunnen bewaren, contacteerde Holsbeeks de transportfirma Engelbosch. Die laatste was meer dan bereid om een diepvriesoplegger ter beschikking te stellen, zodat de producten niet zouden ontdooien. 

 1. Wegpiraat (40) met vijf keer levenslang rijverbod vliegt twee jaar de cel in na 57ste veroordeling en moet VW Golf afgeven
  PREMIUM
  TIELT-WINGE/DIEST

  Wegpiraat (40) met vijf keer levenslang rijverbod vliegt twee jaar de cel in na 57ste veroorde­ling en moet VW Golf afgeven

  Een wegpiraat uit Diest heeft van de rechter in beroep geen krediet meer gekregen. Geert G. (40) werd voor de zoveelste maal betrapt op het rijden tijdens een rijverbod en betaalt daar nu de rekening voor. De rechter nam z’n VW Golf af en stuurt hem twee jaar naar de cel. Hij kreeg al vijf maal een levenslang rijverbod, maar dat bracht de man niet tot inkeer.
 1. Kasteel van Kersbeek lokt honderden bezoekers tijdens Open Monumentendag
  PREMIUM
  Kortenaken

  Kasteel van Kersbeek lokt honderden bezoekers tijdens Open Monumenten­dag

  Afgelopen zondag kon je tijdens Open Monumentendag een bezoek brengen aan bekend en minder bekend onroerend erfgoed. Eén van de blikvangers was onder meer het Kasteel in Kersbeek in Kersbeek-Miskom, deelgemeente van Kortenaken. Voorheen bleef de kasteelsite door omstandigheden eerder onder de radar. Zodoende groeide het kasteel uit tot een publiek geheimen waar slechts weinigen het fijne van afwisten. Het voorbije weekend kon je een exclusief bezoek brengen aan de site en dat bracht veel meer volk op de been dan verwacht.
 2. Deelateljee en Repair Café slaan handen in elkaar met Repair for Pepinster: "Zelfs defecte toestellen zijn van harte welkom”
  PREMIUM
  Tienen

  Deela­teljee en Repair Café slaan handen in elkaar met Repair for Pepinster: "Zelfs defecte toestellen zijn van harte welkom”

  Heel wat vrijwilligers van Repair Café Tienen en Deelateljee Tienen slaan de handen in elkaar om de slachtoffers van de overstroming in Pepinster en omgeving te helpen. In de getroffen streek is er namelijk een groot tekort aan elektrische huishoudspullen. Wie een goede oven op overschot heeft, mag die schenken, maar ook defecte spullen zijn welkom: “Ieder gezin heeft gemiddeld tien à elf werkloze elektrotoestellen in huis die stof liggen te vergaren. Dit moet dus werken”, zegt initiatiefnemer Thomas.