De Strandfuif zou de Strandfuif niet zijn als bezoekers aan tafeltjes moeten zitten van maximaal acht personen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Strandfuif zou de Strandfuif niet zijn als bezoekers aan tafeltjes moeten zitten van maximaal acht personen. © Bollen

Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”

GlabbeekDe Strandfuif in Glabbeek, voorzien op 1 augustus gaat dan toch niet door, het tweede jaar op rij geen Strandfuif dus. De 41ste editie zou een speciale zijn, een afgeslankte versie voor maximaal duizend bezoekers waar zou kunnen gedanst worden. Maar helaas is dat laatste niet mogelijk. De organisatie besliste intussen er een streep door te trekken. De gekochte tickets blijven geen jaar langer geldig, men kiest er voor om meteen terug te betalen.

 1. Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoonstelling 450 jaar Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg
  Glabbeek

  Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoon­stel­ling 450 jaar On­ze-Lie­ve-Vrouw van de Heinkens­berg

  Volgend jaar zal in Wever (Glabbeek) de 450ste processie ter ere van Onze-Lieve- Vrouw van de Heinkensberg doorgaan. Om de 25 jaar is dat een bijzondere editie met een Mariale praalstoet door het dorp, van de kerk naar de kapel aan de Heinkensberg. De laatste keer was dat in 1997, dus in 2022 is dit opnieuw 25 jaar geleden. Het Processiecomité wil er een speciale editie van maken.
 2. Koppel tachtigers bestolen op klaarlichte dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Koppel tachtigers bestolen op klaarlich­te dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”

  Gilberte Struys (80) en Jef Cartuyvels (84) kunnen nog steeds niet vatten dat ze ten prooi vielen aan dieven die op klaarlichte dag hen beroofden. Erger nog, op het moment zelf beseften ze helemaal niet dat die drie mensen die hun woning waren binnengestapt, dieven waren. “We dachten dat ze kwamen voor tuinbeelden die onze zoon Geert hier verkoopt”, zucht het koppel. De diefstal van juwelen stelden ze pas dagen later vast. Sindsdien zijn ze niet alleen het vertrouwen in mensen kwijt, ook hun nachtrust heeft eronder te lijden.