Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden.
Volledig scherm
Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden. © Bollen

Sluikstorten in Glabbeek kost daders vanaf volgend jaar minstens 912 euro

GlabbeekVanaf 1 januari 2022 wordt het containerpark in Glabbeek zo goed als gratis gemaakt. Het doel hiervan is vooral om sluikstorten tegen te gaan. Daarbovenop worden de boetes fors verhoogd. Eender welke vorm van sluikstorten kost daders nu minimaal 912,20 euro per inbreuk. De gemeente wil ook de pakkans op sluikstorten fors verhogen.

  1. Glabbeek omzeilt nieuw goederenrecht: "Als Wetstraat absurde bric-à-brac wetgeving maakt, houden wij die tegen”
    GLABBEEK
    194

    Glabbeek omzeilt nieuw goederen­recht: "Als Wetstraat absurde bric-à-brac wetgeving maakt, houden wij die tegen”

    Glabbeek gaat de nieuwe regels rond goederenrecht omzeilen. De nieuwe wetgeving gaat in op 1 september en geeft mensen het recht de tuin van hun buren te betreden om een bal of een huisdier terug te halen, op voorwaarde dat die er per ongeluk terechtkwam. Peter Reekmans (Dorpspartij), burgemeester van de Vlaams-Brabantse gemeente, vindt de nieuwe regeling “de wereld op zijn kop” en spreekt van “bric-à-brac wetgeving”.