Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden.
Volledig scherm
Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden. © Bollen

Sluikstorten in Glabbeek kost daders vanaf volgend jaar minstens 912 euro

GlabbeekVanaf 1 januari 2022 wordt het containerpark in Glabbeek zo goed als gratis gemaakt. Het doel hiervan is vooral om sluikstorten tegen te gaan. Daarbovenop worden de boetes fors verhoogd. Eender welke vorm van sluikstorten kost daders nu minimaal 912,20 euro per inbreuk. De gemeente wil ook de pakkans op sluikstorten fors verhogen.

 1. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht
  Loppem/Aalter/Kortenaken/Jabbeke

  Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht

  De agressieve bestuurder die donderdagavond een koppel uit Kortenaken klemreed op de E40 in Loppem en bedreigde met een ijzeren staaf, moet zich eind volgende week aanbieden voor verhoor bij de federale politie in Jabbeke. Beelden van het incident doken vrijdag op en waren ronduit hallucinant. “Hier hadden doden kunnen vallen”, vertelden de slachtoffers aan HLN.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Koppel tachtigers bestolen op klaarlichte dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Koppel tachtigers bestolen op klaarlich­te dag: “Ze kwamen binnen en gingen bij ons aan tafel zitten. Klanten van onze zoon, dachten we. Wat later waren onze juwelen weg”

  Gilberte Struys (80) en Jef Cartuyvels (84) kunnen nog steeds niet vatten dat ze ten prooi vielen aan dieven die op klaarlichte dag hen beroofden. Erger nog, op het moment zelf beseften ze helemaal niet dat die drie mensen die hun woning waren binnengestapt, dieven waren. “We dachten dat ze kwamen voor tuinbeelden die onze zoon Geert hier verkoopt”, zucht het koppel. De diefstal van juwelen stelden ze pas dagen later vast. Sindsdien zijn ze niet alleen het vertrouwen in mensen kwijt, ook hun nachtrust heeft eronder te lijden.