Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden.
Volledig scherm
Het achterlaten van bijvoorbeeld allerlei afval aan de glascontainers dat er niet thuis hoort, tolereert men niet langer en zal fiks beboet worden. © Bollen

Sluikstorten in Glabbeek kost daders vanaf volgend jaar minstens 912 euro

GlabbeekVanaf 1 januari 2022 wordt het containerpark in Glabbeek zo goed als gratis gemaakt. Het doel hiervan is vooral om sluikstorten tegen te gaan. Daarbovenop worden de boetes fors verhoogd. Eender welke vorm van sluikstorten kost daders nu minimaal 912,20 euro per inbreuk. De gemeente wil ook de pakkans op sluikstorten fors verhogen.

 1. “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartementen aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetroggeld van zwakbegaafde vijftiger?
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartemen­ten aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetrog­geld van zwakbegaaf­de vijftiger?

  “Schaamteloze feiten”, noemt de aanklager in de rechtbank het. Een koppel uit Leuven zou een zwakbegaafde vijftiger bijna anderhalf miljoen euro lichter hebben gemaakt. Ze namen de hulpbehoevende man in huis, maar zouden meer oog gehad hebben voor de royale erfenis die hij had verkregen na de dood van zijn ouders. “Het slachtoffer ging fel achteruit en hij kreeg ook ander eten dan de rest van het gezin.” Volgens het koppel hadden ze alleen maar ‘goede intenties’.
 1. Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”
  PREMIUM
  Tienen

  Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”

  Voor friturist Walter Vits (60) en zijn laatste klanten was het woensdagavond even schrikken. Een man sloeg doodleuk het glas van de toegangsdeur stuk om zijn komst aan te kondigen om vervolgens de frituuruitbater te bedreigen en het geld te eisen. De ervaren frietjesbakker kon echter de man het wapen afhandig maken en de overvaller buiten werken. Niemand raakte gewond, de klanten kwamen er met de schrik vanaf. “Nadien hebben ze wel geen hap meer door de keel gekregen.”