Sinterklaas wil dit jaar ieder kindje een cadeau willen geven.
Volledig scherm
Sinterklaas wil dit jaar ieder kindje een cadeau willen geven. © ThinkStock

Sint krijgt hulp van pastorale zone

GlabbeekBinnenkort is Sint-Niklaas weer in het land en komen de feestdagen eraan. Traditiegetrouw horen hier ook cadeautjes bij. Vele kinderen hebben misschien ook in de voorbije periode al wat cadeautjes gekregen. Door al deze overvloed vinden zij en hun ouders waarschijnlijk wel dat zij één (of meerdere) kleinere stuk(ken) van hun oudere speelgoed kunnen missen. Mogelijk zijn er ook stukjes speelgoed in huis die niet meer gebruikt worden. “Een ideale gelegenheid om dit weg te schenken aan minder bedeelde gezinnen”, volgens de pastorale zone die in inzamelingsactie organiseert.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”
  PREMIUM
  Boutersem

  Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”

  In de Nieuwstraat in Boutersem is het landelijk wonen. Hier hebben de huizen nog een ‘echte’ tuin en men kan er genieten van het mooie landschap. Toch zijn de inwoners er bezorgd, want er is een aanvraag ingediend om drie woningen met de grond gelijk te maken om plaats te maken voor liefst 56 kavels met wooneenheid. “De leefbaarheid in de buurt wordt gehypothekeerd”, klinkt het.