Het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek.
Volledig scherm
Het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek. © repro bollen

Serviceflats worden op 1 oktober in gebruik genomen

GlabbeekDoor een rechtszaak tussen de aannemer en de oorspronkelijke exploitant stond het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek al bijna 3 jaar leeg. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) nam enkele maanden geleden het initiatief om met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten om een oplossing te zoeken. Deze week werd er een akkoord bereikt, waardoor de 28 serviceflats al binnen enkele weken op 1 oktober 2021 bewoning krijgen. De serviceflats vormen een belangrijk onderdeel van de medische zorgcampus waarvan de nieuwbouw op het gemeentelijk domein eind dit jaar nog van start gaat. De nieuwe bewoners die op 1 oktober hun intrek nemen in de serviceflats kunnen ook dadelijk hun revalidatie opstarten in de pop-up van het revalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domen

 1. Nieuwe kindergemeenteraad legt donderdag eed af
  Glabbeek

  Nieuwe kinderge­meen­te­raad legt donderdag eed af

  De kindergemeenteraad in Glabbeek werd in 2013 door jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) voor het eerst opgericht en was hiermee één van de eerste in de regio. Op vrijdag 24 september trokken alle leerlingen van de drie lagere scholen in Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen naar de stembus. Er waren 22 kandidaten vanuit het 4de, 5de en 6de leerjaar uit de scholen van Bunsbeek en Glabbeek. Spijtig genoeg was er deze keer geen kandidaat uit de school van Kapellen. Sander Simons schopt het tot kinderburgemeester.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?