Voor de aanleg van nieuwe fietspaden buigt zich momenteel een studiebureau.
Volledig scherm
Voor de aanleg van nieuwe fietspaden buigt zich momenteel een studiebureau. © Bollen

Rooi- en innemingsplan voor nieuwe fietspaden

GlabbeekHet college van burgemeester en schepenen van Glabbeek stelde het studiebureau Sweco aan voor de opmaak van een rooi- en innemingsplan voor de aanleg van nieuwe fietspaden op het tracé Pepinusfortstraat, Boeslinter en Hoeledensesteenweg in Bunsbeek.

 1. Mai (65) stapt in haar eentje te voet naar Santiago de Compostella ter ere van overleden zoon Tom: “Klein en struis, maar koppig.”
  PREMIUM
  Tienen/Scherpenheuvel-Zichem

  Mai (65) stapt in haar eentje te voet naar Santiago de Compostel­la ter ere van overleden zoon Tom: “Klein en struis, maar koppig.”

  Soms kan een gebeurtenis je wereld op zijn kop zetten. Het verlies van haar zeventienjarige zoon Tom was er zo een voor Mai Valenberghs (65). Een kwarteeuw later vertrok ze op precies op de dag van zijn verjaardag op bedevaart naar Santiago de Compostella. “Mama is beginnen wandelen nadat Tom, mijn oudste broer, uit het leven stapte”, zegt dochter Sanne Maes (32). Het is een bedevaartstocht met de nodige hindernissen, want net voorbij Dinant liep het bijna mis voor Mai.
 1. Gitaarbouwer Hilko Nackaerts (48) werkte samen met James Brown en Simple Minds en maakt nu ook exclusieve sauzen: “Eigenlijk is alles begonnen aan de toog van café Allee”
  PREMIUM
  Leuven

  Gitaarbou­wer Hilko Nackaerts (48) werkte samen met James Brown en Simple Minds en maakt nu ook exclusieve sauzen: “Eigenlijk is alles begonnen aan de toog van café Allee”

  Hilko Nackaerts wist het al als kind: ik ga gitaren bouwen…Ondertussen is de man achter Hilko Guitars 48 jaar jong en de passie voor de gitaar is er nog steeds, al bracht de coronaperiode wel een nieuw hoofdstuk in het leven van de Leuvenaar. “Naast Hilko Guitars is er nu ook Hilko Cuisine. Eten boeide me altijd al maar pas nu doe ik er ook iets mee op professioneel gebied. Ik maak exclusieve sauzen en kruiden”, klinkt het.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 3. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”