De restanten van de lancaster werden overgebracht naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland.
Volledig scherm
De restanten van de lancaster werden overgebracht naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland. © Bollen

Restanten van Lancaster NN775 vertrokken naar oorlogsmuseum in Nederland

De restanten van de gecrashte bommenwerper Lancaster NN775 zijn vertrokken van Glabbeek naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland. De restanten van de Lancaster die crashte in Bunsbeek zullen er permanent worden tentoongesteld in een grote tentoonstellingshal.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Gemeentemonitor: Inwoners Glabbeek geven gemeentebestuur het op één na beste rapport in Vlaanderen
  PREMIUM
  Glabbeek

  Gemeentemo­ni­tor: Inwoners Glabbeek geven gemeentebe­stuur het op één na beste rapport in Vlaanderen

  De Vlaamse gemeentemonitor van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur bracht recent een nieuw rapport van elke gemeente naar buiten. Hierin wordt gepeild naar de tevredenheid van de bewoners aan de hand van verschillende thema’s zoals verkeersveiligheid en vertrouwen in het bestuur. Wat blijkt? In Vlaanderen hebben inwoners van Glabbeek, op één gemeente na, het meeste vertrouwen in hun gemeentebestuur. Alleen Vorselaar scoort met 62% één procent hoger op dat vlak.