De restanten van de lancaster werden overgebracht naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland.
Volledig scherm
De restanten van de lancaster werden overgebracht naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland. © Bollen

Restanten van Lancaster NN775 vertrokken naar oorlogsmuseum in Nederland

De restanten van de gecrashte bommenwerper Lancaster NN775 zijn vertrokken van Glabbeek naar het oorlogsmuseum Overloon in Nederland. De restanten van de Lancaster die crashte in Bunsbeek zullen er permanent worden tentoongesteld in een grote tentoonstellingshal.

 1. Jonge uitvinders van GBS De Springplank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezigheid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”
  Glabbeek

  Jonge uitvinders van GBS De Spring­plank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezig­heid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren leerlingen “droommachines” gedurende één schooljaar.
 De leerlingen van het zesde leerjaar bedachten de “Trash Trollie”. Het idee werd verder ontworpen en getekend door leerlingen van Hogeschool PXL Limburg en uiteindelijk maakten de leerlingen van het Piso de werkelijke machine. Vandaag kregen de kinderen van het zesde leerjaar hun machine in het echt te zien.
 1. Vrouw krijgt opschorting na weerspannigheid
  TIENEN

  Vrouw krijgt opschor­ting na weerspan­nig­heid

  Een vrouw uit Tienen heeft opschorting van straf gekregen voor weerspannigheid. Op 19 december 2018 stond er een gerechtsdeurwaarder aan de woning van E.B. om een openstaande schuld van haar zoon te innen. De deurwaarder was vergezeld van een agent, tegen wie de vrouw zich keerde. Ze weigerde iedereen de toegang, werd verbaal agressief en ze probeerde de politie-inspecteur buiten te duwen. B. was op dat moment hoogzwanger en stelde dat ze door de agent op de grond werd geduwd, maar dat werd tegengesproken door de aanwezigen. Omdat de feiten al van enige tijd geleden dateren en de vrouw een blanco strafblad heeft, verleende de rechter haar een gunst in de vorm van opschorting.
 2. Gevangenisbruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  Gevangenis­bruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”

  In februari kende het assisenproces rond de dood van Andy Vandereyt in Aarschot bijna een ontknoping. Tot de voorzitter in Leuven knoeide met een persoonlijke nota, die tussen de vragen van de juryleden belandde. De wraking van het hof betekende het einde van het proces. Dat wordt in november helemaal overgedaan. Dat de kaarten al geschud zijn, hoeft volgens de verdediging allerminst een probleem te vormen. “We weten nu van elkaar welke richting we uit gaan.”