AGB-voorzitter Johnny Reweghs en burgemeester Peter Reekmans in de loods waar men volop aan de opbouw is van het pop-up postrevalidatiecentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
AGB-voorzitter Johnny Reweghs en burgemeester Peter Reekmans in de loods waar men volop aan de opbouw is van het pop-up postrevalidatiecentrum. © Bollen

Realisatie van postrevalidatiecentrum in amper 40 dagen

GlabbeekDe opbouw van het pop-up postrevalidatiecentrum is momenteel volop bezig en wordt opgetrokken in een nieuw gebouw dat binnen in een oude legerloods op het gemeentelijk domein van Glabbeek opgebouwd wordt. Deze pop-up zal op amper 40 dagen gerealiseerd worden, waardoor de opening al gepland is tegen eind mei. In 1987 kocht de gemeente Glabbeek dit oud militair domein aan, maar tot 2013 gebeurde hier amper iets mee, stond het praktisch leeg en was het al jarenlang aan het verkommeren.

 1. Zes Glabbeekse kerkparochies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”
  Glabbeek

  Zes Glabbeekse kerkparo­chies fusioneren: “Financieel is dit een enorm voordeel”

  Op initiatief van het college van burgemeester en schepenen van Glabbeek werd de procedure opgestart om de parochies Sint-Andreas Attenrode, Sint-Quirinus Bunsbeek, Onze-Lieve-Vrouw Geboorte Kapellen, Sint-Antonius Wever, en Sint-Catharina Zuurbemde samen te voegen met de parochie Sint-Niklaas Glabbeek. Het gevolg? Er zal nog slechts 1 kerkfabriek overblijven, wat op financieel vlak ook een uitsparing betekent. Op de gemeenteraad van 10 juni zal de Dorpspartijmeerderheid positief advies geven.
 2. Jonge uitvinders van GBS De Springplank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezigheid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”
  Glabbeek

  Jonge uitvinders van GBS De Spring­plank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezig­heid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren leerlingen “droommachines” gedurende één schooljaar.
 De leerlingen van het zesde leerjaar bedachten de “Trash Trollie”. Het idee werd verder ontworpen en getekend door leerlingen van Hogeschool PXL Limburg en uiteindelijk maakten de leerlingen van het Piso de werkelijke machine. Vandaag kregen de kinderen van het zesde leerjaar hun machine in het echt te zien.