De renners komen zaterdag door Glabbeek.
Volledig scherm
De renners komen zaterdag door Glabbeek. © RV

Radio 2 te gast in het supportersdorp

 1. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Kampen mogen doorgaan maar infrastructuur voor jeugd- en sportactiviteiten gaat dicht
  Glabbeek

  Kampen mogen doorgaan maar infrastruc­tuur voor jeugd- en sportacti­vi­tei­ten gaat dicht

  De geplande kampen in Glabbeek mogen doorgaan, maar burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) sluit wel alle gemeentelijke infrastructuur voor jeugd- en sportactiviteiten. Het gaat om de gemeentelijke sporthal, de sportzaal gemeenteschool, GC De Roos, PC Kapellen en de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44. De gemeentelijke buitenspeeltuinen, de sportkooi en het gemeentelijk skatepark blijven wel open. De maatregelen gelden zolang die van de hogere overheid van kracht blijven.
 1. ASSISEN. Stoïcijnse Alinda (47) krijgt 15 jaar cel voor dubbele moord op bejaarde familieleden 29 jaar geleden

  ASSISEN. Stoïcijnse Alinda (47) krijgt 15 jaar cel voor dubbele moord op bejaarde familiele­den 29 jaar geleden

  Het Leuvense assisenhof heeft Alinda Van der Cruysen (47) veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op twee bejaarde familieleden 29 jaar geleden in Tienen. Drie uur eerder werd ze door de volksjury schuldig bevonden na het beraad dat een werkdag in beslag nam. De Antwerpse achternicht van de slachtoffers bleef stoïcijns bij het aanhoren van het arrest. Van haar ouders of vrienden viel niemand te bespeuren in de zaal.
 2. Vrijdag zou Annelore pop-upkerstwinkel openen met ruim 100 kerstbomen, 30.000 kerstballen en kilometers verlichting: “Schade proberen beperken met webshop”
  PREMIUM
  Aarschot

  Vrijdag zou Annelore pop-upkerstwin­kel openen met ruim 100 kerstbomen, 30.000 kerstbal­len en kilometers verlich­ting: “Schade proberen beperken met webshop”

  Annelore Wuyts (38) uit Tielt-Winge zit met de handen in het haar. In het voorjaar en de zomer is ze aan de slag in de evenementensector en richt ze etalages in. Het overige half jaar is ze volop bezig met kerst, om dan tijdens de maanden november en december in haar pop-upkerstwinkel enorm veel kerstdecoratie te verkopen. Dit jaar heeft Annelore een pand van liefst 600 vierkante meter gevuld met al dat moois, volledig coronaproof ingericht. De deuren zouden nu vrijdag opengaan, maar corona strooit roet in het eten. “Dit is een echt drama. Ik zal alsnog proberen een webshop te lanceren. Het enige wat we nog kunnen doen, is proberen de schade te beperken, al is dat al niet eenvoudig.”
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"