De leerlingen van de tweede graad kregen hun diploma uit handen van burgemeester Peter Reekmans en bevoegd onderwijsschepen Hilde Holsbeeks.
Volledig scherm
De leerlingen van de tweede graad kregen hun diploma uit handen van burgemeester Peter Reekmans en bevoegd onderwijsschepen Hilde Holsbeeks. © Bollen

Proclamatie van leerlingen kunstacademie ART campus Glabbeek

GlabbeekGlabbeek vormt samen met Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Kortenaken, Tielt-Winge en Lubbeek de regionale kunstacademie ART, dat met muziek, woordkunst, dans en beeldende kunst vier studierichtingen aanbiedt. Het aanbod in de campus Glabbeek bestaat uit lessen piano, gitaar, zang, drum, notenleer, fluit, viool en woord. Momenteel volgen er een 60-tal leerlingen les in Glabbeek en 10 leerlingen van de tweede graad kregen hun diploma uit handen van burgemeester Peter Reekmans en bevoegd onderwijsschepen Hilde Holsbeeks (beiden Dorpspartij).

  1. Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwagen reed op oversteekplaats voetgangers en negeerde rode licht
    Tienen

    Fietser (84) die overleed na aanrijding vrachtwa­gen reed op oversteek­plaats voetgan­gers en negeerde rode licht

    Het tragische ongeval gebeurde donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur op de Moespikvest ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Helenavest. Een 84-jarige man uit Tienen kwam met zijn fiets onder de vrachtwagen terecht en medische hulp kon helaas niet meer baten, het slachtoffer stierf ter plaatse. Een verkeersdeskundige werd aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Daaruit blijkt dat de chauffeur van de vrachtwagen niet te snel reed en de fietser niet alle verkeersregels respecteerde.