Men maakt er onder meer gebruik van 3-D camera's voor een betere bewegingsanalyse. Hierdoor kan men gerichter gaan trainen en de patiënt krijgt visueel feedback wat voor extra motivatie zorgt. Ook houden de toestellen alle gegevens van de patiënt uiterst nauwkeurig bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Men maakt er onder meer gebruik van 3-D camera's voor een betere bewegingsanalyse. Hierdoor kan men gerichter gaan trainen en de patiënt krijgt visueel feedback wat voor extra motivatie zorgt. Ook houden de toestellen alle gegevens van de patiënt uiterst nauwkeurig bij. © Bollen

Pop-uprevalidatiecentrum Curam Domi opent de deuren in Glabbeek: “Op 40 dagen was het klaar. Én je vindt hier de nieuwste technologieën die de revalidatie opmerkelijk inkorten”

GlabbeekDe pop-up van het postrevalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domein is officieel geopend. In het centrum, dat werd opgetrokken in een oude legerloods, maakt men gebruik van de allernieuwste apparatuur en technieken om zo de revalidatieduur van de patiënt in te korten. Er heerst absoluut geen ziekenhuissfeer, wat veelal nog een extra opsteker is voor de patiënt.

 1. Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomgevingen verhogen door plaatsing cameraschilden
  PREMIUM
  Glabbeek

  Gemeente gaat (verkeers)veiligheid in al haar schoolomge­vin­gen verhogen door plaatsing camera­schil­den

  Glabbeek is één van de eerste landelijke gemeenten in Vlaanderen die vanaf volgend jaar via GAS-boetes snelheidsovertredingen met cameraschilden gaat verbaliseren. Op deze manier investeert de Dorpspartijmeerderheid in verkeersveiligheid, voornamelijk rond de schoolomgevingen van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen. “Met de cameraschilden verhogen we niet alleen de verkeersveiligheid, maar bestrijden we ook criminaliteit”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).
 2. Glabbeek gaat strooizout opslaan in silo met laadbrug
  Glabbeek

  Glabbeek gaat strooizout opslaan in silo met laadbrug

  Op het gemeentelijk domein aan de nieuwe loods van de dienst Openbare Werken gaat het gemeentebestuur van Glabbeek een silo voor strooizout plaatsen met een laadbrug. Dan kan de gemeentelijke strooidienst daar onder rijden met vrachtwagen en tractoren en zo sneller laden. “Het strooizout ligt nu opgeslagen in een gemeentelijke loods en de zoutstrooiers moeten telkens met de kniklader met laadschop gevuld worden”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). “Door nu te kiezen voor een silo waaronder kan geladen worden, winnen we niet alleen veel tijd in de winter, maar de opslag is ook duurzamer dan nu. Bovendien is de vloer van de oude loods van de gemeentelijke technische dienst de voorbije jaren serieus versleten door het invretend strooizout. De gemeente voorzien hiervoor een budget van 60.000 euro.”
 3. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.