Ce caravan van Radio Fragiles strijkt neer in Glabbeek.
Volledig scherm
Ce caravan van Radio Fragiles strijkt neer in Glabbeek. © Peter Theunissen

Peter en Ronald brengen Radio Glabbeek vanuit een caravan

GlabbeekPeter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56) brengen op 10 april een radioshow die ze normaal opvoeren tijdens straattheaterfestivals, maar dat nu ook niet kunnen door de coronamaatregelen. “Normaal heet het Radio Fragiles maar voor de gelegenheid hebben we het omgedoopt tot Radio Glabbeek.” Ludiek detail: de kerels zullen uitzenden vanuit een caravan aan Hangar 44.

 1. Waanzinnige beelden van verkeersagressie op E40. Dolgedraaide man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af
  Play
  Loppem/Kortenaken/Jabbeke/Aalter

  Waanzinni­ge beelden van verkeers­agres­sie op E40. Dolgedraai­de man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af

  Wat het begin van een mooi verlengd weekend moest worden, is voor een 56-jarige man uit Kortenaken en z’n echtgenote uitgedraaid op een nachtmerrie. Een dolgedraaide bestuurder probeerde hun Porsche donderdagavond meermaals van de baan te rijden op de E40. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. “Enkel gekken doen zoiets”, reageren ze.
 2. Eindelijk komt een eind aan de saga rond de trage voetweg 43, die door fruitbedrijf Stockx loopt
  Glabbeek

  Eindelijk komt een eind aan de saga rond de trage voetweg 43, die door fruitbe­drijf Stockx loopt

  Op de gemeenteraad van oktober zal de Dorpspartijmeerderheid het gedeelte van de trage voetweg 43 dat door het fruitbedrijf Stockx in Attenrode loopt definitief afschaffen. In 2017 trokken de voetwegenactivist Marc Vandamme en gewezen Groen-gemeenteraadslid Lowie Steenwegen naar de rechtbank om het fruitbedrijf te verplichten deze trage weg die door hun woning en bedrijf liep te laten heropenen.
 1. Extra open prikdagen vaccinatiecentrum Aarschot
  Aarschot/Begijnendijk/Bekkevoort/Tielt-Winge/Scherpenheuvel-Zichem/Diest/Halen

  Extra open prikdagen vaccinatie­cen­trum Aarschot

  Het vaccinatiecentrum van Aarschot organiseert de komende weken extra open prikdagen voor alle 18-plussers van de Eerstelijnszone Demerland en Halen. Op die manier willen ze nog zoveel mogelijk mensen op de valreep vaccineren. Wie alsnog een vaccin wil hoeft hiervoor helemaal geen afspraak te maken. Ook 12- tot 17-jarigen kunnen er alsnog een vaccin krijgen.