De oude parochiezaal zal worden omgedoopt tot de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.
Volledig scherm
De oude parochiezaal zal worden omgedoopt tot de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel. © Bollen

Oud parochiecentrum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd

GlabbeekIn 2019 dreigde het parochiecentrum van Kapellen de deuren te moeten sluiten omdat er geen parochievrijwilligers meer waren voor de uitbating ervan. De gemeente Glabbeek nam toen het gebouw in erfpacht van de VPW (vereniging parochiale werken) die er eigenaar van is. Doordat de oude gemeentelijke zaal de Mispel iets verderop volledig versleten is wordt deze volgend jaar verkocht. De opbrengsten worden integraal geïnvesteerd in de oude parochiezaal die vanaf dan wordt omgedoopt in de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.

 1. Politiezone Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenleving
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Politiezo­ne Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenle­ving

  In de politiezone Getevallei werd opnieuw een digitale zonale veiligheidsraad gehouden. De criminaliteitsfenomenen en bijhorende cijfers waren de voornaamste topics van deze veiligheidsraad. De medewerkers van politiezone Getevallei geven dagelijks het beste van zichzelf om de burgers te beschermen en samen met alle partners te bouwen aan een veilige samenleving. Er wordt op een informatiegestuurde manier gewerkt, wat inhoudt dat informatie op een efficiënte manier doorgegeven wordt tussen de verschillende diensten. Hierdoor wordt de pakkans op het vatten van criminelen vergroot wat de veiligheid ten goede komt.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.