Het verkeer komende van Oplinter en Hoeleden zal worden omgeleid via de Pepinusfortstraat.
Volledig scherm
Het verkeer komende van Oplinter en Hoeleden zal worden omgeleid via de Pepinusfortstraat. © Bollen

Opnieuw eenrichtingsverkeer tijdens fase 2 van de wegenwerken in de Schoolstraat

GlabbeekDe vernieuwingswerken aan de voetpaden in de Schoolstraat tussen de kruispunten met de Vlaasstraat en Boeslinter zijn herstart. En dat heeft ook gevolgen voor het verkeer.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 3. “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartementen aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetroggeld van zwakbegaafde vijftiger?
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  “Hij moest op de grond slapen, zij kochten appartemen­ten aan zee”: Heeft koppel 1,5 miljoen euro afgetrog­geld van zwakbegaaf­de vijftiger?

  “Schaamteloze feiten”, noemt de aanklager in de rechtbank het. Een koppel uit Leuven zou een zwakbegaafde vijftiger bijna anderhalf miljoen euro lichter hebben gemaakt. Ze namen de hulpbehoevende man in huis, maar zouden meer oog gehad hebben voor de royale erfenis die hij had verkregen na de dood van zijn ouders. “Het slachtoffer ging fel achteruit en hij kreeg ook ander eten dan de rest van het gezin.” Volgens het koppel hadden ze alleen maar ‘goede intenties’.
 4. Shoppen met een budget: onze man onderzoekt waar de beste studentenkortingen te rapen vallen
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Shoppen met een budget: onze man onderzoekt waar de beste studenten­kor­tin­gen te rapen vallen

  Nu het stof van de triomfantelijke terugkeer neergedwarreld is, de financiële ontnuchtering. Of zoals een pientere handelsingenieur het samenvatte: studenten worden wakker met een dubbele kater, een alcoholisch en een financiële. Het leven wordt verdomd duur. Maar niet getreurd, onze redactie trok eropuit om de slimste besparingen voor studenten aan den lijve te ondervinden. Hoeveel spaarde onze man uit aan het einde van de week?