Zowel de gemeentelijke basisschool van Glabbeek als die van Bunsbeek heropenen nu maandag.
Volledig scherm
Zowel de gemeentelijke basisschool van Glabbeek als die van Bunsbeek heropenen nu maandag. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

Nog vier nieuwe besmettingen in schooltje : 89 besmettingen ontdekt op 254 geteste leerlingen en leerkrachten in scholen Bunsbeek en Glabbeek

GlabbeekMaar liefst 64 van de 134 leerlingen (of de helft!) van de lagere school in Bunsbeek hebben positief getest op het coronavirus. Op het ogenblik dat de school preventief gesloten werd en er al vier klassen in quarantaine zaten op dinsdag 23 november, waren er 26 besmettingen.

 1. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?
 1. Aannemer die door foutje twee derde van bos deed verdwijnen : "Neen we zijn niet gelukkig hiermee maar gaan onze fout zo snel mogelijk rechtzetten”
  Tienen

  Aannemer die door foutje twee derde van bos deed verdwijnen : "Neen we zijn niet gelukkig hiermee maar gaan onze fout zo snel mogelijk rechtzet­ten”

  Het stadsrandbos van Tienen is niet meer door een foutje van een aannemer die voor de Vlaamse Milieu maatschappij werken uitvoerde op grond van Stad Tienen. Men zou er voor de verdere aanleg van het parkbos van ruim acht hectare, een meander aanleggen. Met de uitgegraven grond zou aan het vier jaar geleden stadsrandbos een aarden wal aanleggen die later beplant zou worden. Helaas werd door een menselijke fout -de aannemer freesde aan de verkeerde kant van de piketten- ruim duizend bomen fijntjes gemalen. De aannemer, natuur- en groenbedrijf Heylen uit Geel, geeft de spijtige fout toe en wil de schade aan het bos zo snel mogelijk herstellen. Als het kan liefst nog voor einde maart.
 2. Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Storm en Elicio plannen nóg een nieuw windpark langs E40

  Een eerste ontwerp om windmolens langs de E40 te plaatsen kreeg geen groen licht van Vlaanderen, maar projectontwikkelaars Storm en Elicio zijn nu gestart met de ontwikkeling van een nieuw project op het grondgebied van Boutersem en Tienen. Dit project zal bestaan uit zes windturbines met een tiphoogte van maximum 122 meter en een rotordiameter van maximum 103 meter. De vergunningsaanvraag voor dit project, met de naam Windpark E40 Boutersem-Tienen, werd ingediend en een openbaar onderzoek zal worden georganiseerd van 21 januari 2022 tot en met 19 februari 2022.
 3. Krijgt Sint-Joris-Winge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening
  Sint-Joris-Winge

  Krijgt Sint-Joris-Win­ge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening

  In het centrum van de deelgemeente Sint-Joris-Winge situeert zich het huidige Gemeenschapscentrum ‘De Maere’. Gelegen in de nabijheid van het ‘Gouden Kruispunt’ en in de schaduw van veel groen en bossen. Het gemeenschapscentrum is de belangrijkste en grootste plek in de gemeente waar mensen samenkomen voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Of dat zou het toch alvast moeten zijn..... De gemeente doet hiervoor nu een oproep aan de inwoners over hun mening en toekomstvisie.