De nieuwe inwoners krijgen normaal gezien elk jaar een warm welkom.
Volledig scherm
De nieuwe inwoners krijgen normaal gezien elk jaar een warm welkom. © Foto Bollen

Nieuwe inwoners krijgen toch nog warm onthaal

GlabbeekHet was een jaarlijkse traditie geworden, maar toen kwam het coronavirus. De ‘Dag van de Nieuwe Inwoners’ is traditioneel de dag waarop nieuwe Glabbeekenaren officieel verwelkomd worden in de gemeente. Na twee jaar radiostilte komt er in 2022 een nieuwe editie.

 1. “De schilderijen waren er slecht aan toe.” Restauratiewerken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertuskerk Wakkerzeel
  PREMIUM
  Wakkerzeel

  “De schilderij­en waren er slecht aan toe.” Restaura­tie­wer­ken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertus­kerk Wakkerzeel

  Wie wel eens met de fiets vanuit Leuven naar Werchter reed herinnert zich ongetwijfeld het pittoreske gehucht Wakkerzeel. Kenmerkend is het charmante kerkje in het midden van de Haachtse deelgemeente. Weinigen weten dat dit stukje geschiedenis twee topstukken van de Leuvense schilder Pieter-Jozef Verhaegen (1728-1811) herbergt. Een ongelukkig voorval maakte een hoogdringende restauratie van beide werken nodig. Het resultaat kan op zondag 21 november worden bewonderd op de Dag van de Ambachten. Uw reporter kon alvast een kijkje nemen.
 2. 248 vrijwillige vertrekkers bij Bosch, maar geen naakte ontslagen: “Volgens de directie wordt het bedrijf opnieuw winstgevend”
  PREMIUM
  Tienen

  248 vrijwilli­ge vertrek­kers bij Bosch, maar geen naakte ontslagen: “Volgens de directie wordt het bedrijf opnieuw winstge­vend”

  De vakbonden en directie van ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen hebben een akkoord bereikt voor de herstructurering. In het sociaal plan zijn er geen naakte ontslagen, wel zullen 248 werknemers vrijwillig vertrekken uit het bedrijf. Relatief goed nieuws vergeleken bij de 400 jobs die op de helling stonden, maar toch heerst er een dubbel gevoel. Het is dan ook al de zoveelste herstructurering binnen Bosch Tienen. “In 2000 werkten hier nog 2.000 mensen, er blijven er amper 500 over.”
 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.