Op bepaalde dagen en uren (via een reserveringstool) kunnen ook individuele ruiters woonachtig in onze gemeente gratis gebruik maken van deze piste.
Volledig scherm
Op bepaalde dagen en uren (via een reserveringstool) kunnen ook individuele ruiters woonachtig in onze gemeente gratis gebruik maken van deze piste. © RV

Nieuw in Glabbeek: reservatie oefenpiste voor ruiters

GlabbeekOp het terrein van vzw de Gunningenruiters langs de Attenrodestraat investeerde de gemeente in de aanleg van een nieuwe verlichte Finse piste en een nieuw oefenterrein voor ruiters. In februari dit jaar werd deze nieuwe sportaccommodatie officieel geopend door het gemeentebestuur. Joggers kunnen permanent op elk moment van de dag gratis terecht op deze nieuwe Finse piste van 1.152 m die bestaat uit drie looplussen en verlicht is met een automatische slimme verlichting die werkt met sensors.

 1. Straten afgesloten voor zomerbraderie
  Tienen

  Straten afgesloten voor zomerbrade­rie

  In het centrum van Tienen wordt zaterdag 25 juni ‘De Langste Dag’, een zomerbraderie met optredens en randanimatie, georganiseerd. Van 06.00 tot 20.00 uur zijn de Leuvensestraat, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt en Beauduinstraat (gedeelte tussen de Veemarkt en het Kapucijnenplein) afgesloten voor het verkeer. Van 06.00 uur tot middernacht zijn de volledige Veemarkt en de Grote Bergstraat (van aan de Veemarkt tot aan de Kleine Bergstraat) verkeersvrij.
 2. “Het doet minder pijn want ze zijn ‘high’”: Tattoo Freedom werkt voor 25ste verjaardag in … luchtballon
  Play
  PREMIUM
  Mechelen/Hageland

  “Het doet minder pijn want ze zijn ‘high’”: Tattoo Freedom werkt voor 25ste verjaardag in … luchtbal­lon

  Tattoo Freedom zit nooit om een stunt verlegen, maar donderdagavond gingen de tatoeëerders het wel heel ver en vooral heel hoog zoeken. Als eerste activiteit naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het Mechelse salon prikten ze huid op 600 meter hoogte boven het Hageland. “En zeggen dat het idee kwam van de normaalste van de hoop”, lacht oprichter Marc Willems (58).