Jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) en burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) openden het speelbos.
Volledig scherm
Jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) en burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) openden het speelbos. © Bollen

Nieuw gemeentelijk speelbos geopend in Zuurbemde

GlabbeekHet nieuw gemeentelijk speelbos in deelgemeente Zuurbemde werd afgelopen weekend officieel geopend door burgemeester Peter Reekmans en schepen van Jeugd Hilde Holsbeeks (beiden Dorpspartij). Zo kunnen de jongste inwoners van de gemeente naar hartenlust ravotten in de natuur.

 1. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.
 2. Zware regenval doet Gete uit oevers treden : pompen of verzuipen op meerdere plaatsen in het Hageland
  PREMIUM
  Hageland

  Zware regenval doet Gete uit oevers treden : pompen of verzuipen op meerdere plaatsen in het Hageland

  In het Hageland braken dinsdagavond op verschillende plaatsen onweders uit wat voor ellende zorgde. Maar in de daaropvolgende nacht en ochtend viel er heel wat hemelwater uit de lucht. Vooral straten en helaas ook wat kelders kwamen onder water te staan. Als klap op de vuurpijl trad ook nog eens de (Kleine) Gete op enkele locaties buiten haar oevers. Voor heel wat bewoners was het dus pompen of verzuipen.