De drie dames combineren het vleesveebedrijf met de speelboerderij.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie dames combineren het vleesveebedrijf met de speelboerderij. © Vanessa Dekeyzer

Na dood van man en vader runnen kleuterjuf Catherine en dochters Ines en Margo vleesveebedrijf: “We zetten passie van Marc verder”

Glabbeek Proeft zet op zaterdag 31 augustus het kwaliteitsvol Belgisch witblauw rundvlees in de kijker. Dat wordt met veel vrouwelijke liefde gekweekt in de Nieuwstraat. Catherine runt samen met haar twee dochters het vleesveebedrijf van haar overleden man Marc. “We zetten de passie van Marc met liefde verder.”

1 reactie

 • Kristof Engelen

  2 jaar geleden
  Proficiat
 1. Burgemeester en middenstandsschepen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter en midden­stands­sche­pen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”

  Burgemeester Peeter Reekmans (Dorpspartij) start samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenhandel, Struys is al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie. Eind dit jaar nemen ze hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële Sparsite in Glabbeek.
 2. Straattheatermakers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alternatief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”
  Glabbeek

  Straatthea­ter­ma­kers brengen Radio Glabbeek: “Het is het enige alterna­tief wat we nu kunnen en mogen doen maar we missen de interactie met een echt publiek”

  Zaterdagavond 10 maart kon iedereen via Facebook en andere online kanalen genieten van de radioshow van straattheatermakers Peter Theunissen (40) en Ronald Ausloos (56). Voor een keertje kreeg hun show de naam Radio Glabbeek mee en stond hun caravan van waaruit ze opereren niet op straat maar in evenementenhal Hangaar 44.
 1. Buren redden bejaard koppel uit brandend huis. “Er was maar één ding dat telde: Miel (89) naar buiten krijgen”
  PREMIUM
  Boutersem

  Buren redden bejaard koppel uit brandend huis. “Er was maar één ding dat telde: Miel (89) naar buiten krijgen”

  In de woning van een bejaard koppel in de Brugstraat in Vertrijk bij Boutersem is zondagavond rond 22.30 uur brand uitgebroken. Het waren de buren die de brand opmerkten, en het waren ook twee buurmannen die de 89-jarige Miel - die zeer slecht te been is - uit zijn bed haalden, ook al sloegen de vlammen al uit het dak. Samen droegen ze de man naar de overkant, waar het koppel de eerste momenten werd opgevangen. Of hoe een buurt in moeizame tijden voor elkaar kan zorgen.
 2. Jonas (37) is raadslid, dj en... voorzitter van de kerkfabriek: “Een discotheek in de kerk wordt moeilijk”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Jonas (37) is raadslid, dj en... voorzitter van de kerkfa­briek: “Een discotheek in de kerk wordt moeilijk”

  Het lijkt op het eerste zicht een vreemde combinatie, maar Jonas Vangroenendael (37) is gemeenteraadslid, voorzitter van de kerkfabriek én... al twintig jaar dj. Wat een verjaardagsjaar had moeten worden, werd door de coronamaatregelen ook voor hem een verblijf in eigen kot. “Ik begin het nu toch echt te missen, maar wellicht is het nog niet voor morgen.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing