Voorzitter van de gemeenteraad Simon Vandermeulen en burgemeester Peter Reekmans zijn tevreden met de resultaten als gevolg van de afschaffing van de voorrang van rechts.
Volledig scherm
Voorzitter van de gemeenteraad Simon Vandermeulen en burgemeester Peter Reekmans zijn tevreden met de resultaten als gevolg van de afschaffing van de voorrang van rechts. © Foto Baert

Minder ongevallen dankzij afschaffing voorrang
van rechts in Glabbeek

De afschaffing van de voorrang van rechts in heel de gemeente eind 2017 levert een opvallende daling van het aantal verkeersongevallen op. Dit inspireert andere gemeenten, zoals Lede nu, om het Glabbeeks voorbeeld te volgen. Ook de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) wil zoveel mogelijk de voorrang van rechts in ons land afgeschaft zien.

1 reactie

 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Glabbeek de gemeente waar geen 10 meter fietspad te vinden is zal eens iets aan de verkeersveiligheid doen.
 1. Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtreding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtre­ding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”

  Op voorstel van de Dorpspartijmeerderheid wordt het gemeentelijk afvalcontainerpark vanaf 1 januari 2022 quasi gratis gemaakt voor alle afvalfracties. Daarmee heeft de gemeente als doel de strijd tegen sluikstorten op te drijven. Maar op de gemeenteraad van 10 juni zal er ook een nieuwe gemeentelijke regelgeving goedgekeurd worden die de boetes voor sluikstorten in Glabbeek fors zal verhogen in de toekomst. Na goedkeuring van dit reglement zal de kost voor eender welke vorm van sluikstorten aan overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk gaan kosten.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!