Gewezen schepen Mil Nagels samen met adjunct algemeen directeur Nicole Debecker en burgemeester Peter Reekmans.
Volledig scherm
Gewezen schepen Mil Nagels samen met adjunct algemeen directeur Nicole Debecker en burgemeester Peter Reekmans. © VDT

Mil Nagels voorgedragen voor titel van ereschepen

Het gemeentebestuur wil Mil Nagels (65) uit Bunsbeek de titel van ereschepen toekennen op de volgende gemeenteraad. Mil werd voor de toenmalige Vrije Fusiepartij (VFP) in 1995 verkozen tot gemeenteraadslid en was een van de oprichters van deze partij die na de fusie van de gemeente ontstond door een breuk binnen de toenmalige CVP. 

  1. Net geen 15 miljoen euro investeringen in fietspaden, voetpaden, rioleringswerken en een veiligere schoolomgeving: “We krijgen hiervoor 10 miljoen euro Vlaamse subsidies”

    Net geen 15 miljoen euro investerin­gen in fietspaden, voetpaden, riolerings­wer­ken en een veiligere schoolomge­ving: “We krijgen hiervoor 10 miljoen euro Vlaamse subsidies”

    De gemeente Glabbeek investeert 5,3 miljoen euro in het vernieuwen en het verkeersveiliger maken van de Baekveldstraat, Schoolstraat, Boeslinter, Kapelstraat, Pepinufortstraat en Hoeledensesteenweg in deelgemeente Bunsbeek. Later komen daar nog ruim 9 miljoen investeringen bij voor werken elders in de gemeente.
  2. Obus aangetroffen bij graafwerken lang N29 in Kortenaken

    Obus aangetrof­fen bij graafwer­ken lang N29 in Kortenaken

    Op de werf langs de N29, ter hoogte van het kruispunt met de Netelzeepstraat in Waanrode, is maandag een obus aangetroffen tijdens graafwerken. De politie ging ter plaatse en stelde de nodige veiligheidszones in. Omwoners werden gevraagd om binnen te blijven tot de aankomst van de ontmijningsdienst DOVO van Defensie. Het springtuig, dat nog op scherp bleek te staan en dus gevaarlijk was bij foutieve manipulaties, werd door DOVO meegenomen ter vernietiging.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement