Ook politie zal meer controles uitvoeren.
Volledig scherm
Ook politie zal meer controles uitvoeren. © Bollen

Meer (politie)controle in gemeente

GlabbeekEr blijven al enkele dagen meerdere meldingen van verdachte situaties in Glabbeek binnen komen bij de politie. De burgemeester heeft de politie opdracht gegeven de patrouilles fors te doen opdrijven zowel overdag als ‘s avonds. Ook de beelden via onze cameraschilden worden intensief gecontroleerd. 

 1. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.
 2. Het nieuwe schooljaar start op 1 september met een recordaantal leerlingen in de gemeenteschool
  Glabbeek

  Het nieuwe schooljaar start op 1 september met een recordaan­tal leerlingen in de gemeente­school

  Het nieuwe schooljaar start op 1 september met een recordaantal leerlingen in de gemeenteschool van Glabbeek. De gemeenteschool Glabbeek telde nog maar 10 jaar geleden een 160 kinderen in 4 kleuterklassen en 6 klassen in de lagere school. Volgend schooljaar telt de gemeentelijke kleuter- en basisschool maar liefst 300 kinderen in 6 kleuterklassen en 9 klassen in de lagere school. Burgemeester Peter Reekmans maakte deze sterke groeicijfers bekend op het schoolfeest van de gemeenteschool.
 1. Busmaatschappij stuurt om 22.30 uur mailtje dat ze geen chauffeurs hebben voor schoolreis de volgende ochtend, maar dat is buiten de directeur en zijn vrienden gerekend
  PREMIUM
  Tienen

  Busmaat­schap­pij stuurt om 22.30 uur mailtje dat ze geen chauffeurs hebben voor schoolreis de volgende ochtend, maar dat is buiten de directeur en zijn vrienden gerekend

  Voor bijna 200 leerlingen van de basisschool De Suikerspin in Grimde (Tienen), dreigde de schoolreis in het water te vallen. Zowat 100 kleuters zouden hun hartje uitleven in de Tarzan & Jane speeltuin en nog eens ruim 80 leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zouden naar het safaripark Monde Sauvage trekken. En toen, om 22.30 uur, uren voor het vertrek, kwam het mailtje van de busmaatschappij.