De gemeente Glabbeek heeft als eerste gemeente in Vlaams -Brabant een klimaatactieplan 2030 klaar.
Volledig scherm
De gemeente Glabbeek heeft als eerste gemeente in Vlaams -Brabant een klimaatactieplan 2030 klaar. © Bollen

Meer bomen en laadpalen: Glabbeek heeft actieplan voor het klimaat klaar

GlabbeekGlabbeek wil tegen het jaar 2030 de CO2-uitstoot op het grondgebied terugdringen met minstens 40 procent ten opzichte van 2011. En daar heeft de gemeente nu ook een actieplan voor, naar verluidt als eerste in de provincie. Een plan dat geschraagd wordt door vier pijlers: meer bomen, renovatie van openbare gebouwen, aanpak van bodemerosie en een uitgebreidere oplaadinfrastructuur. Prijskaartje: 19 miljoen euro.

 1. Alle kinderen van Zuidoost Hageland krijgen prikje in VC Tienen
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Kortenaken/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Alle kinderen van Zuidoost Hageland krijgen prikje in VC Tienen

  Net als overal in Vlaanderen, gaat ook in Zuidoost Hageland de kindervaccinatiecampagne in januari van start. In overleg met alle betrokken partners, heeft de eerstelijnszone beslist om slechts één kindervaccinatiepunt in te richten. Alle 5- tot 11-jarigen uit Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw zullen uitgenodigd worden voor een prikje in VC Tienen.
 1. Vrij inloopmoment enkel voor 18-plussers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatiecentrum
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken

  Vrij inloopmo­ment enkel voor 18-plus­sers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatie­cen­trum

  Het vaccinatiecentrum in Tienen organiseert dinsdag 11 januari een vrij inloopmoment voor iedere 18-plusser die zijn boostervaccin wil; ook al heb je reeds je uitnodiging ontvangen. Dit is echter enkel voor inwoners van de gemeenten verbonden aan het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest : Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Glabbeek en Kortenaken dus.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.