Relax & Run is intussen al aan haar vijfde editie toe.
Volledig scherm
Relax & Run is intussen al aan haar vijfde editie toe. © Gemeente Linter

Linter organiseert 5de editie Relax & Run

LinterOp zaterdag 11 september organiseert de gemeente Linter voor de vijfde keer Relax & Run. Tijdens dit event kan je ‘s ochtends deelnemen aan een looptocht en vervolgens uitrusten terwijl je enkele optredens meepikt. Nu de pandemie stilaan op zijn einde loopt, wil het gemeentebestuur de organisatie van evenementen stimuleren en geeft ze alvast het goede voorbeeld.

 1. Gemeentebestuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN

  In onze regio was het Raymond Lauwyck uit Tienen die in 1960 de eerste afdeling van STAN oprichtte. Toen heette de vzw: Vlaamse Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, later Inclusie. Onder de koepel van de vzw STAN ontstonden talrijke organisaties: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. Op zondag 17 oktober 2021 werd in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 de werking van de voorbije 60 jaar gevierd. Maar ook de uittredende voorzitter van de Tiense afdeling van STAN, Leona Cloots (77) uit Bunsbeek werd voor haar inzet de voorbije 25 jaar door burgemeester Peter Reekmans gehuldigd.
 2. Drie bestuurders betrapt op het gebruik van drugs
  Scherpenheuvel/Bekkevoort/Leuven

  Drie bestuur­ders betrapt op het gebruik van drugs

  Bij een alcoholcontrole vrijdagavond aan de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werden 229 alcoholtest afgenomen die allen negatief bleken te zijn. Wel testten drie bestuurders positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. Het betrof een 34-jarige man uit Bekkevoort, een 30-jarige man uit Leuven en een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem Een snelheidscontrole in de buurt zorgde voor 29 processen-verbaal waarbij één bestuurder 105 kilometer per uur reed in de zone 50.
 1. Nieuwe kindergemeenteraad legt donderdag eed af
  Glabbeek

  Nieuwe kinderge­meen­te­raad legt donderdag eed af

  De kindergemeenteraad in Glabbeek werd in 2013 door jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) voor het eerst opgericht en was hiermee één van de eerste in de regio. Op vrijdag 24 september trokken alle leerlingen van de drie lagere scholen in Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen naar de stembus. Er waren 22 kandidaten vanuit het 4de, 5de en 6de leerjaar uit de scholen van Bunsbeek en Glabbeek. Spijtig genoeg was er deze keer geen kandidaat uit de school van Kapellen. Sander Simons schopt het tot kinderburgemeester.