Het kampterrein staat onder water.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kampterrein staat onder water. © KSA Glabbeek-repro bollen

KSA Glabbeek moet kamp met 73 leden in Jalhay vroegtijdig afbreken

GlabbeekKSA Glabbeek is vroeger dan gepland teruggekeerd uit het Waalse Jalhay, waar de jeugdbeweging op kamp was. Normaal zouden de 73 leden (tussen 6 en 17 jaar) donderdag huiswaarts keren, maar door de zware regenval moesten ze woensdag al inpakken. “Dinsdagnacht heeft de doorslag gegeven.” 

 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Klaslokalen Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”
  PREMIUM
  Tienen

  Klasloka­len Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”

  De methodeschool Het Atelier in de Tramstraat in Tienen verwelkomde woensdagochtend haar 36 leerlingen en hun ouders in mineur. Amper een dag voor het begin van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat er op de school niet meer mag worden lesgeven. Leerlingen, ouders en leerkrachten hopen dat Het Atelier toch nog de erkenning krijgt. Want één ding is wel duidelijk : “Het is hier echt thuiskomen, iets wat ik nooit op een gewone school kon ervaren”, vertelt Jade (16).
 2. Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoonstelling 450 jaar Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg
  Glabbeek

  Warme oproep naar foto’s en ander materiaal voor tentoon­stel­ling 450 jaar On­ze-Lie­ve-Vrouw van de Heinkens­berg

  Volgend jaar zal in Wever (Glabbeek) de 450ste processie ter ere van Onze-Lieve- Vrouw van de Heinkensberg doorgaan. Om de 25 jaar is dat een bijzondere editie met een Mariale praalstoet door het dorp, van de kerk naar de kapel aan de Heinkensberg. De laatste keer was dat in 1997, dus in 2022 is dit opnieuw 25 jaar geleden. Het Processiecomité wil er een speciale editie van maken.