De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek blijft onder het katholiek onderwijs.
Volledig scherm
De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek blijft onder het katholiek onderwijs. © VDT

Katholiek onderwijsnet blijft VBS de Duizendpoot vzw in Glabbeek ondersteunen

“In tegenstelling tot wat in de media gesteld werd, laat het katholieke onderwijsnet VBS De Duizendpoot vzw niet aan haar lot over.” Dat zegt Jürgen Mettepenningen, bisschoppelijk afgevaardigde van het vicariaat onderwijs Mechelen-Brussel. “We blijven al het nodige doen om leerlingen, ouders, personeel en directie te geven wat ze van een katholieke school mogen verwachten: kwaliteitsvol onderwijs in een veilige schoolomgeving.”

0 reacties

 1. Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuvernietiging”
  PREMIUM
  Linter

  Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuver­nie­ti­ging”

  Hans Wuestenberg (55) uit Linter stelt zich vragen bij de huidige wetgeving omtrent het oppompen van water. Nadat maandenlang grondwater op een bouwwerf aan de Grote Steenweg in Drieslinter in de riool verdween, mengde hij zich in de debatten. “Momenteel schrijft de wet voor dat je 30.000 kubieke meter per jaar mag oppompen. Een hallucinant cijfer. Bovendien: wie controleert het?”, vraagt Hans zich af.
 2. Burgemeester en middenstandsschepen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter en midden­stands­sche­pen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”

  Burgemeester Peeter Reekmans (Dorpspartij) start samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenhandel, Struys is al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie. Eind dit jaar nemen ze hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële Sparsite in Glabbeek.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”