De leerlingen van het zesdejaar bedachten de Trash Trollie, studenten van de Hogeschool PXL Limburg ontwierpen ze en leerlingen van de Piso bouwden het.
Volledig scherm
De leerlingen van het zesdejaar bedachten de Trash Trollie, studenten van de Hogeschool PXL Limburg ontwierpen ze en leerlingen van de Piso bouwden het. © Bollen

Jonge uitvinders van GBS De Springplank tonen hun ‘Trash Trollie’ in aanwezigheid van de ontwerpers en makers : "Hopelijk dragen mensen zelf hun steentje bij als ze merken dat de buurt proper is”

GlabbeekIn het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren leerlingen “droommachines” gedurende één schooljaar.
 De leerlingen van het zesde leerjaar bedachten de “Trash Trollie”. Het idee werd verder ontworpen en getekend door leerlingen van Hogeschool PXL Limburg en uiteindelijk maakten de leerlingen van het Piso de werkelijke machine. Vandaag kregen de kinderen van het zesde leerjaar hun machine in het echt te zien.

  1. Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstroming te vermijden
    Glabbeek

    Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstro­ming te vermijden

    De rivier de Velpe in Bunsbeek stond op woensdagavond omstreeks 23 uur op een alarmerend hoog peil. Meteen werd de gemeentelijke waterdienst en de brandweer opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Omstreeks middernacht begon de brandweer met zware pompen water uit de zijbeken te pompen naar aanpalende velden, omdat de kleine Velpe al aan het overstromen was. Een grote ramp werd zo vermeden, maar in de loop van donderdagochtend en voormiddag kwamen tocht tientallen straten in Glabbeek blank te staan. De burgemeester kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.