Ook voor Jonas beginnen de coronamaatregelen te wegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook voor Jonas beginnen de coronamaatregelen te wegen. © MD Photography

Jonas (37) is raadslid, dj en... voorzitter van de kerkfabriek: “Een discotheek in de kerk wordt moeilijk”

GlabbeekHet lijkt op het eerste zicht een vreemde combinatie, maar Jonas Vangroenendael (37) is gemeenteraadslid, voorzitter van de kerkfabriek én... al twintig jaar dj. Wat een verjaardagsjaar had moeten worden, werd door de coronamaatregelen ook voor hem een verblijf in eigen kot. “Ik begin het nu toch echt te missen, maar wellicht is het nog niet voor morgen.”

 1. Vespa4rent verhuist van Rotselaar naar Glabbeek: “Zo kunnen liefhebbers meteen starten in de fruitgemeente van het Hageland”
  PREMIUM
  Rotselaar

  Vespa4rent verhuist van Rotselaar naar Glabbeek: “Zo kunnen liefheb­bers meteen starten in de fruitge­meen­te van het Hageland”

  De fruitbloesems staan op hun mooist, en dat brengt niet alleen hordes wandelaars en fietsers op de been, maar ook scooterrijders. Zo was Vespa4rent in Rotselaar - de grootste verhuurder van scooters in onze regio - afgelopen weekend volboekt. “Iedereen komt voor de bloesemroute", vertelt zaakvoerder David Dubru. Reden te meer voor het bedrijf om weldra richting het Hageland te verhuizen.
 2. Jeugdhuis Bunker fietst meer dan 1,000 kilometer voor Kom op tegen kanker
  PREMIUM
  Glabbeek

  Jeugdhuis Bunker fietst meer dan 1,000 kilometer voor Kom op tegen kanker

  De leden van Jeugdhuis Bunker schakelden afgelopen weekend een versnelling hoger en kropen massaal op de fiets voor Kom op tegen kanker. Met een groep van 13 recreatieve sporters maalden ze afgelopen zondag welgeteld 125 kilometer. Voor sommige was dit niet meer dan een cooling down, want een heroïsch vijftal waagde zich donderdag al aan meerdere routes, telkens goed voor meer dan 100 kilometer. “Ik heb de afgelopen maanden bijzonder veel gefietst, maar met een grote groep van Bunker-leden was het fijnst.”
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek