Lowie Steenwegen voert al jaren strijd om voetwegen opnieuw open te krijgen, maar blijkt er zelf één bebouwd te hebben. “Als dat zo is, dan zal ik die weer openstellen.”
Volledig scherm
Lowie Steenwegen voert al jaren strijd om voetwegen opnieuw open te krijgen, maar blijkt er zelf één bebouwd te hebben. “Als dat zo is, dan zal ik die weer openstellen.” © Bollen

“Je reinste hypocrisie!”: activist die al jaren strijdt voor heropening voetwegen, heeft zelf zwembad aangelegd op voetweg

Lowie Steenwegen (Samen Groen), die zich al jaren inzet om voetwegen die door woningen en bedrijven lopen te heropenen, blijkt nu zelf zo’n trage weg naast zijn huis afgesloten te hebben. “Grof, cynisch en hypocriet”, reageert burgemeester Peter Reekmans. En mogelijk krijgt het verhaal ook een staartje, want enkele inwoners hebben nu officieel gevraagd om de bewuste voetweg te heropenen.

57 reacties

 • Yves Coomans

  2 jaar geleden
  Ik ook zo'n processen gaan aanspannen. Dat verdient precies goed.
 • Jan Demaeght

  2 jaar geleden
  Laat ons dit goed memoriseren!!! “Deze rekening van blauw en groen” En paden openen volgende verkiezing voor goeie openhartige lieden en oprechte politiekers met hun hart bij de bevolking, Voor farizeers hoede u
 • Paul Vanmaldeghem

  2 jaar geleden
  Dat hele voet- en buurtweg verhaal is een gigantische uiting van afgunst en laat toe buren en eigenaars te koeioneren. Atlas der buurtwegen wordt te pas en te onpas gebruikt om steden en gemeenten op kosten te jagen door paadjes te onderhouden waar niemand naartoe gaat, hooguit enkele hardliners die lak hebben aan andermans eigendom en privacy. Resultaat hiervan is afval overal verspreid, kakjes in zakjes en de stank voor de bewoners. Typische anecdote in onze Vlaamse ruimtelijke wanorde.
 • Lieven tanghe

  2 jaar geleden
  Er zijn zelfs groenen die rijden met de wagen en synthetische kleren dragen .Groenen zouden bij wet niet met een wagen mogen rijden !!
 • Frank Slaets

  2 jaar geleden
  Groen gaat voor de poen !
 1. Alle kinderen van Zuidoost Hageland krijgen prikje in VC Tienen
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Kortenaken/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Alle kinderen van Zuidoost Hageland krijgen prikje in VC Tienen

  Net als overal in Vlaanderen, gaat ook in Zuidoost Hageland de kindervaccinatiecampagne in januari van start. In overleg met alle betrokken partners, heeft de eerstelijnszone beslist om slechts één kindervaccinatiepunt in te richten. Alle 5- tot 11-jarigen uit Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw zullen uitgenodigd worden voor een prikje in VC Tienen.
 1. Gemeente werkt actief aan erosiebestrijding
  Boutersem

  Gemeente werkt actief aan erosiebe­strij­ding

  In de zomer van 2021 was er veel wateroverlast. Er waren veel dagen waarop het regende. Boutersem is een gemeente met veel hoogteverschillen en veel landbouwgebieden. Er is hier dus niet enkel wateroverlast maar ook modderoverlast afkomstig van erosie op de landbouwpercelen. Afgelopen jaar werden verschillende inwoners getroffen door deze water- en modderoverlast. En ook het openbaar domein, wegen en waterlopen, hebben daarvan last ondervonden.
 2. Vrij inloopmoment enkel voor 18-plussers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatiecentrum
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken

  Vrij inloopmo­ment enkel voor 18-plus­sers uit de gemeentes verbonden aan het vaccinatie­cen­trum

  Het vaccinatiecentrum in Tienen organiseert dinsdag 11 januari een vrij inloopmoment voor iedere 18-plusser die zijn boostervaccin wil; ook al heb je reeds je uitnodiging ontvangen. Dit is echter enkel voor inwoners van de gemeenten verbonden aan het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest : Tienen, Hoegaarden, Boutersem, Glabbeek en Kortenaken dus.
 3. Vaccinatiecentrum ontvangt eerste virusvechters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”
  Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Glabbeek/Landen/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  Vaccinatie­cen­trum ontvangt eerste virusvech­ters : “Zelf al besmet geweest, maar zo bescherm ik toch wat oma en opa extra”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was het woensdagavond een drukke bedoening. De eerste kinderen tussen vijf en elf jaar kwamen er voor hun eerste prik. Opvallend : enkel blije gezichten van zowel kinderen als ouders. De medewerkers hadden zich ook geen moeite gespaard om alles op kindermaat te voorzien. Sommigen van hen wilden dan ook nog eerst te ‘speurtocht’ af maken voor ze naar huis mochten gaan. De kinderen die we zagen, die komen alvast zonder twijfel over drie weken met de glimlach terug voor hun tweede prik.