De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders.
Volledig scherm
De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders. © Bollen

Inbrekers gaan aan de haal met geld en juwelen

 1. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vrijdag zou Annelore pop-upkerstwinkel openen met ruim 100 kerstbomen, 30.000 kerstballen en kilometers verlichting: “Schade proberen beperken met webshop”
  PREMIUM
  Aarschot

  Vrijdag zou Annelore pop-upkerstwin­kel openen met ruim 100 kerstbomen, 30.000 kerstbal­len en kilometers verlich­ting: “Schade proberen beperken met webshop”

  Annelore Wuyts (38) uit Tielt-Winge zit met de handen in het haar. In het voorjaar en de zomer is ze aan de slag in de evenementensector en richt ze etalages in. Het overige half jaar is ze volop bezig met kerst, om dan tijdens de maanden november en december in haar pop-upkerstwinkel enorm veel kerstdecoratie te verkopen. Dit jaar heeft Annelore een pand van liefst 600 vierkante meter gevuld met al dat moois, volledig coronaproof ingericht. De deuren zouden nu vrijdag opengaan, maar corona strooit roet in het eten. “Dit is een echt drama. Ik zal alsnog proberen een webshop te lanceren. Het enige wat we nog kunnen doen, is proberen de schade te beperken, al is dat al niet eenvoudig.”
 2. ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtoffer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtof­fer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered