Schepen Hilde Holsbeeks nam het initiatief voor de inzamelactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Hilde Holsbeeks nam het initiatief voor de inzamelactie. © Bollen

In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

GlabbeekOp initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.

 1. Vrijwilligers vaccinatiecentrum in bloemetjes gezet
  Tienen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum in bloemetjes gezet

  De talrijke vrijwilligers die de voorbije maanden aan de slag waren, én nog tot 15 oktober zullen doorgaan in het vaccinatiecentrum van Tienen, werden door het regionaal ziekenhuis, de eerstelijnszone én burgemeester in de bloempjes gezet. Tijdens enkele korte speeches, werd duidelijk hoe belangrijk de samenwerking tussen de verschillende partners wel niet is. Die samenwerking werd door corona ‘noodgedwongen’ opgezet, maar nu blijkt hoe efficiënt deze is. De vaccinatiegraad van het centrum scoort maar liefst drie procent boven het Vlaams gemiddelde. Iets wat dus te danken is door de samenwerking mààr vooral dat men kon rekenen op de vele helpende handen van de vrijwilligers. Zij kregen een welverdiend glaasje met hapjes aangeboden en de burgemeesters van de verschillende gemeentes zorgden voor nog een fijne “goodiebag” met streekproducten.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Omer Heusdens catalogiseert 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschillende toptalenten voort”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Omer Heusdens catalogi­seert 100 Kortenaak­se wielren­ners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschil­len­de toptalen­ten voort”

  Omer Heusdens (72) brengt al meer dan 40 jaar de geschiedenis van Kortenaken in kaart aan de hand religieuze voorwerpen via het Museum voor Volksdevotie. De verzamelaar is echter van meerdere markten thuis en naar aanleiding van het WK wielrennen dook hij in de rijke wielergeschiedenis van het dorp waar hij geboren en getogen is. Medio september stelde hij zijn collectie, goed voor welgeteld 100 dossiers over lokale wielrenners, ten toon in GC Den Hoek. Heusdens hoopt hiermee dat de grote Kortenaakse wielerhelden ook het geheugen van een volgende generatie mogen doorkruisen.
 2. Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht
  Loppem/Aalter/Kortenaken/Jabbeke

  Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht

  De agressieve bestuurder die donderdagavond een koppel uit Kortenaken klemreed op de E40 in Loppem en bedreigde met een ijzeren staaf, moet zich eind volgende week aanbieden voor verhoor bij de federale politie in Jabbeke. Beelden van het incident doken vrijdag op en waren ronduit hallucinant. “Hier hadden doden kunnen vallen”, vertelden de slachtoffers aan HLN.