Fluvius moest voor de herstellingswerken te kunnen uitvoeren de gasleiding drukloos maken door het affakkelen van gas om zo de gasleiding te kunnen herstellen.
Volledig scherm
Fluvius moest voor de herstellingswerken te kunnen uitvoeren de gasleiding drukloos maken door het affakkelen van gas om zo de gasleiding te kunnen herstellen. © RV

Herstellingswerken gaslek zorgen voor spektakel

GlabbeekDe Grotestraat in Glabbeek werd maandag in de late namiddag afgesloten voor alle verkeer nadat een hevige gasreuk werd waargenomen. Bij de afbraakwerken van de stellingen was een middelgrote leiding geraakt. Het gemeentehuis en het jeugdhuis werden ontruimd. Fluvius kwam ter plaatse om het lek te herstellen. Deze werken duurden tot in de late (of vroege...) uurtjes maar leverde wel wat spektakel op.

 1. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”
  PREMIUM
  Tienen

  Frituur Walter kreeg overvaller over de vloer : “Zijn wapen kunnen afnemen en hem zonder buit de straat opgekregen”

  Voor friturist Walter Vits (60) en zijn laatste klanten was het woensdagavond even schrikken. Een man sloeg doodleuk het glas van de toegangsdeur stuk om zijn komst aan te kondigen om vervolgens de frituuruitbater te bedreigen en het geld te eisen. De ervaren frietjesbakker kon echter de man het wapen afhandig maken en de overvaller buiten werken. Niemand raakte gewond, de klanten kwamen er met de schrik vanaf. “Nadien hebben ze wel geen hap meer door de keel gekregen.”