Bewoners voerden zandzakjes aan om het water uit hun woning te kunnen houden.
Volledig scherm
Bewoners voerden zandzakjes aan om het water uit hun woning te kunnen houden. © Bollen

Hele dag pompen en zandzakjes aanvoeren om zware overstroming te vermijden

GlabbeekDe rivier de Velpe in Bunsbeek stond op woensdagavond omstreeks 23 uur op een alarmerend hoog peil. Meteen werd  de gemeentelijke waterdienst en de brandweer opgeroepen om preventieve maatregelen te nemen. Omstreeks middernacht begon de brandweer met zware pompen water uit de zijbeken te pompen naar aanpalende velden, omdat de kleine Velpe al aan het overstromen was. Een grote ramp werd zo vermeden, maar in de loop van donderdagochtend en voormiddag kwamen tocht tientallen straten in Glabbeek blank te staan. De burgemeester kondigde dan ook het gemeentelijk rampenplan af.

 1. Bendeleden van Bruulpark riskeren tot bijna vier jaar cel voor waslijst aan feiten, waarbij geweld niet geschuwd wordt
  PREMIUM
  LEUVEN/ROTSELAAR/LUBBEEK/BOUTERSEM

  Bendeleden van Bruulpark riskeren tot bijna vier jaar cel voor waslijst aan feiten, waarbij geweld niet geschuwd wordt

  Knipoog, high five en handshake als ze de rechtszaal verlaten. Het proces tegen de bende van het Bruulpark leek weinig indruk te maken op de jongeren. Tegen hoofdbeklaagde James T. werd daarentegen wel bijna vier jaar cel gevorderd voor een waslijst aan feiten. Het gerecht probeert de bende te ontwrichten, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht.
 2. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.