Door de extra groenjobs zorgt de gemeente er voor dat alle kerkhoven netjes blijven.
Volledig scherm
Door de extra groenjobs zorgt de gemeente er voor dat alle kerkhoven netjes blijven. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

Groenjobs zorgen voor permanent propere kerkhoven

GlabbeekPermanent investeren in een mooie en propere laatste rustplaats van onze dierbare overledenen, is een vorm van diep respect en is absoluut prioritair beleid in Glabbeek. Extra groenjobs zorgen er dan ook voor dat het hele jaar door de begraafplaatsen er netjes bij liggen.

 1. Serviceflats worden op 1 oktober in gebruik genomen
  Glabbeek

  Service­flats worden op 1 oktober in gebruik genomen

  Door een rechtszaak tussen de aannemer en de oorspronkelijke exploitant stond het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek al bijna 3 jaar leeg. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) nam enkele maanden geleden het initiatief om met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten om een oplossing te zoeken. Deze week werd er een akkoord bereikt, waardoor de 28 serviceflats al binnen enkele weken op 1 oktober 2021 bewoning krijgen. De serviceflats vormen een belangrijk onderdeel van de medische zorgcampus waarvan de nieuwbouw op het gemeentelijk domein eind dit jaar nog van start gaat. De nieuwe bewoners die op 1 oktober hun intrek nemen in de serviceflats kunnen ook dadelijk hun revalidatie opstarten in de pop-up van het revalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domen
 1. Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht
  Loppem/Aalter/Kortenaken/Jabbeke

  Dolleman die koppel klemreed op E40 en bedreigde met ijzeren staaf wordt eind volgende week bij politie verwacht

  De agressieve bestuurder die donderdagavond een koppel uit Kortenaken klemreed op de E40 in Loppem en bedreigde met een ijzeren staaf, moet zich eind volgende week aanbieden voor verhoor bij de federale politie in Jabbeke. Beelden van het incident doken vrijdag op en waren ronduit hallucinant. “Hier hadden doden kunnen vallen”, vertelden de slachtoffers aan HLN.