Pestwegen, die door andermans eigendom lopen, schaffen ze in Glabbeek af.
Volledig scherm
Pestwegen, die door andermans eigendom lopen, schaffen ze in Glabbeek af. © Glabbeek

Glabbeek zet trage wegen beleid verder: “Pestwegen schaffen we af”

GlabbeekGlabbeek gaat opnieuw zes trage wegen in deelgemeente Attenrode-Wever afschaffen, gedeeltelijk verleggen en heropenen. Al geruime tijd maakt de gemeente werk van het herwaarderen van heel wat nuttige wegen. 

 1. Archeologen geven uitleg bij hun vondsten: “Pottenbakkersovens wijzen erop dat er al heel vroeg mensen leefden in Glabbeek”
  Glabbeek

  Archeolo­gen geven uitleg bij hun vondsten: “Pottenbak­kers­ovens wijzen erop dat er al heel vroeg mensen leefden in Glabbeek”

  In Glabbeek is meer uitleg gegeven over de gevonden resten van 15 pottenbakkersovens en 1 metaaloven uit de Laat-Romeinse tijd tot de vroege Middeleeuwen, waarover we u eerder al informeerden. Archeologen Leslie Engels en Annelies De Raymaeker van Studiebureau Archeologie zijn zeer enthousiast over de vondst. Uit deze bevindingen zou immers blijken dat er al veel eerder menselijke activiteit was in het gebied dat nu Glabbeek is dan eerst gedacht...
 2. Alsmaar meer waardering voor streekproducten: “De ambachtelijke mosterd van De Ster profiteerde van meerverkoop in voedingswinkels”
  Lubbeek

  Alsmaar meer waardering voor streekpro­duc­ten: “De ambachte­lij­ke mosterd van De Ster profiteer­de van meerver­koop in voedings­win­kels”

  Een echt wetenschappelijk onderbouwde verklaring is er (nog) niet maar streekproducten zitten (nog meer) in de lift sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat merkte ook Paul Eraly van De Ster in Lubbeek. “De verkoop aan restaurants viel terug maar we profiteerden wel van de meerverkoop in voedingswinkels. De mensen hebben de voorbije maanden alsmaar meer waardering getoond voor onze ambachtelijke mosterd.”
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt