Glabbeek wil het gemeentelijk domein asbestvrij maken
Volledig scherm
Glabbeek wil het gemeentelijk domein asbestvrij maken © bollen

Glabbeek wil gemeentelijk patrimonium volledig asbestvrij maken tegen 2020

Het Autonoom Gemeentebedrijf Glabbeek (AGB) ging de voorbije dagen van start met het asbestvrij maken van het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat. De oude loodsen worden tegelijk grondig vernieuwd.

 1. Enorm postrevalidatiecentrum op komst in Glabbeek waar ook coronapatiënten kunnen herstellen dankzij de nieuwste technologieën
  glabbeek

  Enorm postrevali­da­tie­cen­trum op komst in Glabbeek waar ook coronapa­tiën­ten kunnen herstellen dankzij de nieuwste technolo­gieën

  In Glabbeek komt er - eerder dan verwacht - een gloednieuw postrevalidatiecentrum, weliswaar in pop-upversie. De definitieve versie zal maar liefst 14.000 m² aan nieuw zorgaanbod bieden voor Glabbeek en ruime regio. In het centrum zal gewerkt worden met de meest geavanceerde technologieën om mensen zo snel mogelijk weer op been te krijgen, inclusief herstellende coronapatiënten.
 2. Obus aangetroffen bij graafwerken lang N29 in Kortenaken

  Obus aangetrof­fen bij graafwer­ken lang N29 in Kortenaken

  Op de werf langs de N29, ter hoogte van het kruispunt met de Netelzeepstraat in Waanrode, is maandag een obus aangetroffen tijdens graafwerken. De politie ging ter plaatse en stelde de nodige veiligheidszones in. Omwoners werden gevraagd om binnen te blijven tot de aankomst van de ontmijningsdienst DOVO van Defensie. Het springtuig, dat nog op scherp bleek te staan en dus gevaarlijk was bij foutieve manipulaties, werd door DOVO meegenomen ter vernietiging.