De Dorpspartij van burgemeester Peter Reekmans heeft de absolute meerderheid in Glabbeek.
Volledig scherm
De Dorpspartij van burgemeester Peter Reekmans heeft de absolute meerderheid in Glabbeek. © Bollen

Glabbeek omzeilt nieuw goederenrecht: "Als Wetstraat absurde bric-à-brac wetgeving maakt, houden wij die tegen”

GLABBEEKGlabbeek gaat de nieuwe regels rond goederenrecht omzeilen. De nieuwe wetgeving gaat in op 1 september en geeft mensen het recht de tuin van hun buren te betreden om een bal of een huisdier terug te halen, op voorwaarde dat die er per ongeluk terechtkwam. Peter Reekmans (Dorpspartij), burgemeester van de Vlaams-Brabantse gemeente, vindt de nieuwe regeling “de wereld op zijn kop” en spreekt van “bric-à-brac wetgeving”.

194 reacties

 • Jony Debt

  11 maanden geleden
  Het is niet omdat je een huis hebt dat je moet denken dat je meer bent dan iemand anders. De wet geeft de anderen nu ook rechten wat maar normaal is. Leve deze nieuwe wetten. Iedereen mag ervan gebruik van maken om duidelijk te maken dat gemeenschappelijk gebruik van zogezegd prive domein moet kunnen. Morgen ga ik met mn zoontje een balletje gaan shotten raad eens waar ;-)
 • Aurelie Beddegznoots

  11 maanden geleden
  Burgemeester Reekmans, moest hij de kans krijgen zijn lokaal werk verder te zetten op nationaal niveau zouden we veel meer gelukkige burgers hebben. Dit is zonder twijfel iemand die bekwaam is nationaal recht te trekken wat de huidige knoeiers en niet-verkozen onbekwamen van de laatste 20 jaar hebben kapot gemaakt/belast/beboet.
 • brecht azou

  12 maanden geleden
  Schitterend
 • eli bosch

  12 maanden geleden
  Stond deze maatregels in het verkiezingsprogramma? Is dit het enige waar ze in de Wetstraat om bekommerd zijn? Precies geen andere problemen op te lossen. Of is dit het begin van het afkolven van het eigendomsrecht?
 • Marianne Van den Lemmer

  12 maanden geleden
  Hopelijk volgen alle andere gemeenten!
 1. HET DEBAT. Binnenkort mag je een bal terughalen in de tuin van de buren. Een goede zaak? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Binnenkort mag je een bal terughalen in de tuin van de buren. Een goede zaak? Dit is jullie mening

  Vanaf 1 september gelden er enkele nieuwe regels omtrent het eigendomsrecht. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld hun bal in de tuin van de buren gaan halen als die daar per ongeluk terechtkwam. Wandelaars mogen dan weer ongestraft op privé-eigendom wandelen. Al zijn er daar enkele belangrijke nuanceringen. Is de aanpassing van het eigendomsrecht een goede zaak? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.