Vanaf 2022 kunnen inwoners van Glabbeek gratis terecht in het afvalcontainerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 2022 kunnen inwoners van Glabbeek gratis terecht in het afvalcontainerpark. © Bollen

Glabbeek maakt vanaf 2022 afvalcontainerpark (quasi) gratis: “Nieuw wapen in strijd tegen sluikstort”

GlabbeekNa een marktonderzoek over de gemeentelijk afvalophaling en de uitbating van het afvalcontainerpark  - met als doel de afvalfactuur te kunnen laten dalen - besliste het gemeentebestuur van Glabbeek om de komende jaren bij Ecowerf aangesloten te blijven. “Het gaat over een contract van 18 jaar, van ruim 3 miljoen euro, maar we worden wel de eerste gemeente in de regio die aangesloten is bij Ecowerf en het gemeentelijk afvalcontainerpark quasi gratis maakt voor alle inwoners als nieuw wapen in de strijd tegen sluikstorten”, zegt burgemeester Peter Reekmans.

  1. Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtreding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”
    PREMIUM
    Glabbeek

    Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtre­ding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”

    Op voorstel van de Dorpspartijmeerderheid wordt het gemeentelijk afvalcontainerpark vanaf 1 januari 2022 quasi gratis gemaakt voor alle afvalfracties. Daarmee heeft de gemeente als doel de strijd tegen sluikstorten op te drijven. Maar op de gemeenteraad van 10 juni zal er ook een nieuwe gemeentelijke regelgeving goedgekeurd worden die de boetes voor sluikstorten in Glabbeek fors zal verhogen in de toekomst. Na goedkeuring van dit reglement zal de kost voor eender welke vorm van sluikstorten aan overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk gaan kosten.