Glabbeek breidt de bestaande recreatiecluster uit tot nieuwe sportpool.
Volledig scherm
Glabbeek breidt de bestaande recreatiecluster uit tot nieuwe sportpool. © Bollen

Glabbeek maakt nieuwe sportpool van net geen 4 hectare

GlabbeekGlabbeek breidt haar bestaande recreatiecomplex uit met een extra oppervlakte van net geen 2 hectare. Het eindresultaat is meer dan een verdubbeling aan sportaccommodatie. 

 1. Een eigen lampenwinkel in Tielt-Winge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Een eigen lampenwin­kel in Tielt-Win­ge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”

  Ludo Kennes (63) en Maria Louisa Geebelen (63) zijn de zaakvoerders van Lichtweelde in Tielt-Winge, maar daar zal je ze niet al te vaak tegenkomen. Sinds enkele jaren vertoeft het koppel immers zeven maanden per jaar in Senegal, waar ze zich ontfermen over de lokale school. Elk jaar vullen ze thuis een container vol hulpgoederen, die ze dan meenemen naar daar. “De dankbaarheid die je van de bevolking krijgt, is enorm. Ons krijg je hier niet meer weg.”
 2. Vaccinatiecentra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins
  PREMIUM
  Aarschot/Begijnendijk/Tielt-Winge

  Vaccinatie­cen­tra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins

  De vaccinatiecentra in Aarschot en Diest zijn er nu helemaal klaar voor en openen de deuren op vrijdag 19 februari. De afgelopen dagen werd er al geproefdraaid. “In Aarschot worden in het begin enkele honderden vaccins verwacht. De eerste leveringen betreffen het AstraZeneca-vaccin”, zegt burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld).
 3. Burgemeester Reekmans wil hiaat in wet zo snel mogelijk opgelost zien om voetwegenactivist Marc Van Damme te stoppen: “En liever vandaag nog dan morgen”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter Reekmans wil hiaat in wet zo snel mogelijk opgelost zien om voetwegen­ac­ti­vist Marc Van Damme te stoppen: “En liever vandaag nog dan morgen”

  Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) wil de komende maanden samen met andere burgemeesters en parlementsleden werk maken van een wetgevend initiatief om “definitief komaf te maken met de praktijken van trage wegenactivist Marc Van Damme, die al jaren gemeenten en steden onder druk zet en alleen uit is op zoveel mogelijk dwangsommen op zijn bankrekening te plaatsen.” Van Damme wil voorlopig geen commentaar geven.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo