Glabbeek investeert veel meer dan voorzien, met dank aan extra subsidies.
Volledig scherm
Glabbeek investeert veel meer dan voorzien, met dank aan extra subsidies. © Dirk Desmet

Glabbeek investeert komende jaren 65% meer dan voorzien

GlabbeekNet als Boutersem gaat ook Glabbeek de komende jaren meer investeren in plaats van te bezuinigen zoals één op de vier Vlaamse gemeenten willen doen, zoals blijkt uit een studie van Radio 2 en UGent. In Glabbeek gaan ze 65% meer investeren tot 2025. In totaal legt de gemeente 10 miljoen euro op tafel voor haar gemeentelijke gebouwen, verkeersveiligheid, wegenwerken, voet- en fietspaden.

 1. Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Olivier Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt