Voortaan nog één parochie in Glabbeek.
Volledig scherm
Voortaan nog één parochie in Glabbeek. © Glabbeek

Glabbeek heeft voortaan nog maar één kerkelijke parochie

GlabbeekOp zondag 18 oktober 2020 werd de nieuwe Pastorale Zone Glabbeek officieel geïnstalleerd tijdens een coronaveilige eucharistieviering in de zondagskerk van Kapellen. De nieuwe eengemaakte parochie Sint-Franciscus Glabbeek vervangt de aparte parochies van al de deelgemeenten.

 1. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.
 1. Kerkhof van Bunsbeek krijgt weer af te rekenen met vandalen, burgemeester zoekt getuigen
  Glabbeek

  Kerkhof van Bunsbeek krijgt weer af te rekenen met vandalen, burgemees­ter zoekt getuigen

  Voor de tweede keer op rij gingen vandalen te keer op het kerkhof van Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek. Meerdere graven werden gevandaliseerd en burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) hoopt dat iemand iets gezien heeft en dat komt melden. “Er zijn ook camerabeelden uit de buurt die nog bekeken zullen worden door de politie”, zegt de burgemeester. Heel wat keramiek dat rond de foto’s hangt als versiering werd vernield, de brokstukken bleven achter op het graf liggen.
 2. De coronacijfers in Glabbeek van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Glabbeek van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Glabbeek minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 14. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Glabbeek komt dat getal nu op 263 te liggen. Glabbeek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"