De gemeente zal een silo voor strooizout plaatsen met een laadbrug waaronder vrachtwagens en tractoren kunnen rijden om te laden.
Volledig scherm
De gemeente zal een silo voor strooizout plaatsen met een laadbrug waaronder vrachtwagens en tractoren kunnen rijden om te laden. © Glabbeek

Glabbeek gaat strooizout opslaan in silo met laadbrug

 1. Serviceflats worden op 1 oktober in gebruik genomen
  Glabbeek

  Service­flats worden op 1 oktober in gebruik genomen

  Door een rechtszaak tussen de aannemer en de oorspronkelijke exploitant stond het serviceflatgebouw langs de Dries in Glabbeek al bijna 3 jaar leeg. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) nam enkele maanden geleden het initiatief om met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten om een oplossing te zoeken. Deze week werd er een akkoord bereikt, waardoor de 28 serviceflats al binnen enkele weken op 1 oktober 2021 bewoning krijgen. De serviceflats vormen een belangrijk onderdeel van de medische zorgcampus waarvan de nieuwbouw op het gemeentelijk domein eind dit jaar nog van start gaat. De nieuwe bewoners die op 1 oktober hun intrek nemen in de serviceflats kunnen ook dadelijk hun revalidatie opstarten in de pop-up van het revalidatiecentrum Curam Domi op het gemeentelijk domen
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Café De Baron sluit na kwarteeuw de deuren: “De bruine kroeg is aan het uitsterven”
  PREMIUM
  Tienen

  Café De Baron sluit na kwarteeuw de deuren: “De bruine kroeg is aan het uitsterven”

  Na een kwarteeuw gaan de deuren van café De Baron in Tienen voor goed op slot. Uitbater Jean-Claude Swevers (77) - Cloclo voor de vrienden - houdt het noodgedwongen voor bekeken. Daarmee verdwijnt één van de laatste bruine kroegen uit de omgeving en vertoeft boegbeeld Jean Claud niet meer achter zijn vertrouwde tapkast. “Ik ga in een zwart gat vallen, maar sommige klanten gaan ook niet weten wat doen.”