Schepen van sport Hans Hendrickx aan een van de sportterreinen in de gemeente.
Volledig scherm
Schepen van sport Hans Hendrickx aan een van de sportterreinen in de gemeente. © Bollen

Glabbeek gaat met sportmeerjarenplan extra investeren in sportinfrastructuur

GlabbeekDe gemeente Glabbeek kocht recent enkele extra gronden aan achter het gemeentehuis waarbij deze site verbonden kan worden met de gemeentelijke sporthal. Op deze locatie wil de gemeente een nieuwe jeugd- en sportzone ontwikkelen met onder andere een sportveld in kunstgras. Glabbeek gaat in 2021 ook nog extra gronden verwerven langs de Tiensesteenweg (N29) voor de uitbreiding van de sporthalparking. Er wordt bovendien volgend jaar een sportmeerjarenplan opgemaakt om nog meer te kunnen investeren in sportterreinen in de gemeente. 

 1. Geen stormloop tijdens eerste soldenweekend op Gouden Kruispunt, waar ‘funshoppers’ niet welkom zijn
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Geen stormloop tijdens eerste soldenweek­end op Gouden Kruispunt, waar ‘funshop­pers’ niet welkom zijn

  Voor het eerste echte soldenweekend was het vandaag opvallend rustig aan het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge. Geen stormloop zoals andere jaren. Zijn wij Hagelanders ons echt zo bewust van de risico’s van corona en volgen we met zijn allen de maatregelen op? Mogelijk, maar misschien zat het barre vriesweer en de dichte mist er voor iets tussen. Nogal wat mensen lapten de regels van het ‘alleen winkelen’ aan hun laars. Pech voor hen, want in het merendeel van de winkels werden ze terechtgewezen.
 2. Dit leegstaand pand aan Goossensvest is over twee weken vaccinatiecentrum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisatie volstaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Dit leegstaand pand aan Goossens­vest is over twee weken vaccinatie­cen­trum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisa­tie volstaan”

  Dat er een vaccinatiecentrum in het Rijksadministratief centrum komt aan de Goossensvest in Tienen raakte donderdag al bekend. Inwoners van Tienen, Boutersem, Hoegaarden, Kortenaken en Glabbeek zullen zich hier vanaf maart kunnen laten vaccineren. Al wil men al over ten laatste twee weken volledig klaar zijn met de opbouw van het vaccinatiecentrum. Wij gingen alvast een kijkje nemen.
 3. Geen Jonagolds meer in je geliefd warenhuis? Geen probleem: Mossbusters geeft 1 ton Jonagolds gratis weg
  Boutersem

  Geen Jonagolds meer in je geliefd warenhuis? Geen probleem: Mossbus­ters geeft 1 ton Jonagolds gratis weg

  We hebben het intussen wel al gezien, het bewuste filmpje van een man die door het dak gaat als blijkt dat in een warenhuis geen Jonagolds meer zijn. Kenneth Bataille (33) van Mossbusters uit Boutersem wil alvast voorkomen dat nog meer mensen beginnen schuimbekken als hun favoriete merk appel niet meer in voorraad blijkt. En dus kocht hij bij een lokale fruitteler liefst een ton van deze lekkere appelsoort en gaat die gratis verloten.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"