Op een natuurbegraafplaats liggen geen uiterlijke tekenen van een begraafplaats als bloemen of gedenktekens. In Vlaanderen bestaan er al een paar, Glabbeek zal het eerste realiseren in het Hageland.
Volledig scherm
Op een natuurbegraafplaats liggen geen uiterlijke tekenen van een begraafplaats als bloemen of gedenktekens. In Vlaanderen bestaan er al een paar, Glabbeek zal het eerste realiseren in het Hageland. © emz

Glabbeek gaat als één van de eerste gemeenten in de ruime regio een natuurbegraafplaats realiseren

GlabbeekEr is een groeiende vraag naar een laatste rustplaats in de natuur. Natuurbegraafplaatsen zijn zones op natuurlocaties voor asvertrooiing of het begraven van biologisch afbreekbare urnes. Daarom heeft het gemeentebestuur van Glabbeek samen met het Vlaams Agentschap Natuur en Bos (ANB) beslist om een nieuw bos aan te planten en er een natuurbegraafplaats te realiseren.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. “De schilderijen waren er slecht aan toe.” Restauratiewerken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertuskerk Wakkerzeel
  PREMIUM
  Wakkerzeel

  “De schilderij­en waren er slecht aan toe.” Restaura­tie­wer­ken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertus­kerk Wakkerzeel

  Wie wel eens met de fiets vanuit Leuven naar Werchter reed herinnert zich ongetwijfeld het pittoreske gehucht Wakkerzeel. Kenmerkend is het charmante kerkje in het midden van de Haachtse deelgemeente. Weinigen weten dat dit stukje geschiedenis twee topstukken van de Leuvense schilder Pieter-Jozef Verhaegen (1728-1811) herbergt. Een ongelukkig voorval maakte een hoogdringende restauratie van beide werken nodig. Het resultaat kan op zondag 21 november worden bewonderd op de Dag van de Ambachten. Uw reporter kon alvast een kijkje nemen.
 2. Ruilverkaveling Willebringen : Liggen alle puzzelstukjes juist in het herverkavelingsplan?
  PREMIUM
  Boutersem/Bierbeek/Tienen/Hoegaarden

  Ruilverka­ve­ling Willebrin­gen : Liggen alle puzzelstuk­jes juist in het herverkave­lings­plan?

  Binnenkort begint het openbaar onderzoek over de 1ste neerlegging van het herverkavelingsplan in ruilverkaveling Willebringen.De ruil van de eigendoms- en gebruikspercelen in ruilverkaveling Willebringen komt dichterbij. De 1ste officiële neerlegging op het gemeentehuis van Boutersem is een feit. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert zitdagen tussen 18 november en 17 december 2021. Tijdens de zitdagen informeert de VLM over het openbaar onderzoek.