De gemeente geeft een definitieve bestemming aan de terreinen gelegen tussen het gemeentehuis en de gemeentelijke sporthal.
Volledig scherm
De gemeente geeft een definitieve bestemming aan de terreinen gelegen tussen het gemeentehuis en de gemeentelijke sporthal. © Gemeente Glabbeek

Gemeenteraad keurt herziening GRUP centrum goed

GlabbeekMet een herziening van het GRUP centrum Glabbeek geeft de gemeente een definitieve bestemming aan de terreinen gelegen tussen het gemeentehuis en de gemeentelijke sporthal. Naast sociale woningbouw en een nieuwe landschapsparking achter het gemeentehuis krijgen de andere percelen die de gemeente heeft aangekocht door de herziening van het GRUP een definitieve inkleuring als zone voor gemeenschapsvoorzieningen voor de uitbreiding van de sportpool kern Glabbeek aan de gemeentelijke sporthal. 

 1. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De zomer is opnieuw in aantocht. Het belooft weer warm te worden en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
 2. Politie onderzoekt spoor naar daders brandstichting : “Wie het ook zijn, de gemeente stelt zich burgerlijke partij”
  Glabbeek

  Politie onderzoekt spoor naar daders brandstich­ting : “Wie het ook zijn, de gemeente stelt zich burgerlij­ke partij”

  De brandweer heeft afgelopen vrijdagavond meerdere brandhaarden in het Fit-O-Meterbos langs de Keibergstraat in Glabbeek moeten blussen. Een jogger merkte die avond rond 19 uur een brandgeur in het sportbos van de gemeente Glabbeek en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer diende bij aankomst meerdere brandhaarden in de bos te blussen. Zo werd er een vuilnisbak in brand gestoken en een soort kampvuur gemaakt. Overduidelijk opzettelijke brandstichting want er werden brandversnellers aangetroffen. Intussen is de politie een spoor van mogelijke daders aan het onderzoeken.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.