De gemeente is financieel gezond en kan hierdoor onder meer haar containerpark quasi gratis aanbieden voor haar inwoners
Volledig scherm
De gemeente is financieel gezond en kan hierdoor onder meer haar containerpark quasi gratis aanbieden voor haar inwoners © Bollen

Gemeenteraad keurt gemeentebegroting 2022 en meerjarenbudget tot 2025 goed

GlabbeekDe laatste gemeenteraad keurde de gemeentebegroting 2022 en het meerjarenplan tot 2025 van het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek, het OCMW- en de gemeente goed.  “De Dorpspartijmeerderheid zal ook tussen 2022 en 2025 met een doordachte langetermijnvisie fors blijven investeren en zorgt er tegelijk voor dat onze gemeente financieel gezond blijft in de toekomst” zegt burgemeester Peter Reekmans. 

 1. Dorpspartij roept inwoners op om suggesties voor het beleid in het dorp de komende jaren, te laten weten

  Dorpspar­tij roept inwoners op om suggesties voor het beleid in het dorp de komende jaren, te laten weten

  De Dorpspartijmeerderheid was de enige partij in Glabbeek die de twee voorbije gemeenteraadsverkiezingen met een financieel berekend verkiezingsprogramma naar de kiezer trok en hiervoor ook al twee keer beloond werd. “Intussen hebben we ons eerste dorpsplan en het dorpsplan 2.0 bijna volledig omgezet in concreet beleid. Als Dorpspartijmeerderheid vragen we de kiezers opnieuw geen blanco cheque maar zullen we bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 met ons financieel berekend dorpsplan 3.0 de inwoners duidelijk op voorhand zeggen welk daadkrachtig beleid ze opnieuw van ons mogen verwachten”, zegt burgemeester Peter Reekmans.
  Glabbeek
 2. Elise Rummens (41) is arts, moeder van vier én wereldkampioen powerliften: “Met vastgeschroefde confituurpotjes weet ik thuis wel raad”
  PREMIUM

  Elise Rummens (41) is arts, moeder van vier én wereldkam­pi­oen powerlif­ten: “Met vastge­schroef­de confituur­pot­jes weet ik thuis wel raad”

  Met een ‘deadlift’ van 170 kilogram - het gewicht van een gemiddelde muilezel - wist de Leuvense Elise Rummens (41) zich op het Belgisch kampioenschap powerliften afgelopen weekend in La Louvière opnieuw te verzekeren van het goud. Een sterk staaltje, dat evenwel verbleekt bij haar eerste plek op het wereldkampioenschap enkele maanden voordien. Trainen is ontspannen, vindt de preventiearts en moeder van vier, die tussen het halteren door tijd maakte voor een gesprek.
  Leuven