Burgemeester Reekmans aan de de uitbreiding van de KMO-zone en fruitveiling in de Craenenbroekstraat.
Volledig scherm
Burgemeester Reekmans aan de de uitbreiding van de KMO-zone en fruitveiling in de Craenenbroekstraat. © Bollen

Gemeentebestuur verkoopt 8 bedrijfspercelen in uitgebreide KMO-zone in de Craenenbroekstraat vanaf maart 2022

GlabbeekNa 14 jaar kan eindelijk de uitbreiding van de KMO-zone en fruitveiling in de Craenenbroekstraat in Glabbeek gerealiseerd worden. Tegen eind maart 2022 zal de gemeente 8 nieuwe bedrijfspercelen online openbaar verkopen. Enkel kleinschalige productie- en verwerkende ambachtelijke bedrijven zijn toegelaten. 

 1. Ratten en muizen op je erf of in je buurt ?: “Verwittig de rattenvanger van Boutersem!”
  Boutersem

  Ratten en muizen op je erf of in je buurt ?: “Verwittig de rattenvan­ger van Boutersem!”

  De gemeente Boutersem schakelt een professionele rattenvanger in. Mensen die met een plaag van dit ongedierte in hun buurt ziteen, kunnen hierop beroep doen. Al kan je uiteraard ook maatregelen nemen om dit te voorkomen. “Ik ben verheugd dat de rattenplaag in Boutersem duurzaam wordt aangepakt door de gemeente. Dat is nodig om deze plaag in te dijken. En zo zorgen we voor ieders welzijn”, reageert Schepen van Landbouw Bart Dusart.
 1. Vaccinatiecentrum Webbekom klaar voor opening
  PREMIUM
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem/Bekkevoort/Halen

  Vaccinatie­cen­trum Webbekom klaar voor opening

  Het vaccinatiecentrum in Webbekom is helemaal klaar om vanaf donderdag 13 januari inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Vandaag vond een zogeheten dry-run plaats in het nieuwe vaccinatiecentrum. Met die generale repetitie werden alle procedures uitgetest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces. Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten.