Onder meer Okselvocht zal optreden tijdens het dorpsfestival.
Volledig scherm
Onder meer Okselvocht zal optreden tijdens het dorpsfestival. © Foto RV

Gemeente organiseert dorpsfestival met lokaal talent op de planken

GlabbeekGlabbeek organiseert pas eind deze zomer opnieuw een eerste groot gemeentelijk evenement voor heel het dorp. “We vinden het als gemeentebestuur nog te vroeg om nu al grote evenementen te organiseren en we willen deze zomer ook geen concurrentie zijn voor onze lokale verenigingen”, reageert burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

 1. Gemeente krijgt 20.000 euro Vlaamse subsidies voor gemeentelijk klimaatactieplan
  Glabbeek

  Gemeente krijgt 20.000 euro Vlaamse subsidies voor gemeente­lijk klimaatac­tie­plan

  De gemeente Glabbeek ondertekent voor eind oktober de nieuwe Europese burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie. “Terwijl de meeste gemeentelijke klimaatactieplannen uitblinken in vage plannen en intenties op middellange en lange termijn, kiezen we er in Glabbeek bewust voor om een realiseerbaar gemeentelijk klimaatactieplan op te maken”, zegt gemeenteraadslid Ronny Vergeylen (Dorpspartij).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.