Begin volgende maand gaat men van start met de duurzame renovatie en de bijbouw van het gemeentehuis waardoor OCMW, bibliotheek en gemeentediensten onder één dak komen te zitten
Volledig scherm
Begin volgende maand gaat men van start met de duurzame renovatie en de bijbouw van het gemeentehuis waardoor OCMW, bibliotheek en gemeentediensten onder één dak komen te zitten © Bollen

Gemeente krijgt 20.000 euro Vlaamse subsidies voor gemeentelijk klimaatactieplan

GlabbeekDe gemeente Glabbeek ondertekent voor eind oktober de nieuwe Europese burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie. “Terwijl de meeste gemeentelijke klimaatactieplannen uitblinken in vage plannen en intenties op middellange en lange termijn, kiezen we er in Glabbeek bewust voor om een realiseerbaar gemeentelijk klimaatactieplan op te maken”, zegt gemeenteraadslid Ronny Vergeylen (Dorpspartij).

 1. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.
 2. Ook vaccinatiecentrum Tienen breit na 15 oktober vervolgstuk aan vaccinatiecampagne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”
  PREMIUM
  Tienen

  Ook vaccinatie­cen­trum Tienen breit na 15 oktober vervolg­stuk aan vaccinatie­cam­pag­ne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”

  Verschillende derde prikken zijn intussen een feit en grotendeels door de nimmer tanende bereidheid van alle medewerkers en vrijwilligers in de vaccinatiecentra. Aangezien 15 oktober 2021 niet te boek zal staan als de dag waarop de vaccinatiecampagne op zijn einde liep, blijft ook het vaccinatiecentrum van Tienen op kruissnelheid draaien. We liepen een middag mee met in het centrum en kwamen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers tegen van divers allooi én leeftijd.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Dieven rijden met wagen telecomwinkel binnen: "Eén waardeloze computer is verdwenen, de kluis kregen ze gelukkig niet open”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Dieven rijden met wagen telecomwin­kel binnen: "Eén waardeloze computer is verdwenen, de kluis kregen ze gelukkig niet open”

  Voor Marco Jeugmans (49) van de Orange winkel op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge was het andermaal een zwarte dag. Omstreeks 4.40 uur afgelopen nacht pleegden dieven een ramkraak op zijn zaak. Met een wagen reden ze in op de deur en etalage van de winkel. Het is de derde keer op zestien jaar dat dit gebeurt. Voor Marco is de maat dan ook vol: hij laat speciale paaltjes voor zijn zaak plaatsen.