Ecowerf haalt in maar liefst 23 van de 27 steden en gemeenten in de regio het huisvuil op.
Volledig scherm
Ecowerf haalt in maar liefst 23 van de 27 steden en gemeenten in de regio het huisvuil op. © Gemeente Glabbeek-repro bollen

Gemeente kiest niet voor duurdere DifTar-huisvuilophaling

GlabbeekIntussen haalt Ecowerf al in maar liefst 23 van de 27 steden en gemeenten in de regio het huisvuil op in een grijze DifTar-container met elektronische chip. In slechts vier gemeenten waaronder Glabbeek blijft het huisvuil opgehaald worden in betalende huisvuilzakken. 

 1. Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen biergeschiedenis komen voor je ogen tot leven”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen bierge­schie­de­nis komen voor je ogen tot leven”

  Het zal en mag niemand verbazen dat Leuven al sinds mensenheugenis de bierhoofdstad van ons land is en toch is verwondering het gevoel dat Jeroen Meus (44) overvalt in de nieuwe docufilm Leuven Bierstad. Als verteller van dienst viel hij van de ene verbazing in de andere, met dank aan regisseur Johan Van Schaeren (vzw Fonk) die de archieven ondersteboven keerde om een pareltje af te leveren. “Ik dacht dat mijn generatie stevig in de drank kon vliegen maar nu stel ik vast dat het vroeger nog veel erger was”, aldus Jeroen Meus.